ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο παιδιά : Οι δηλώσεις του Μπάιντεν για το πότε θα ξεκινήσουν στην Αμερική

Εμβόλιο παιδιά : Οι δηλώσεις του Μπάιντεν για το πότε θα ξεκινήσουν στην Αμερική

 Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επέκτεινε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο thw Pfizer Covid-19 ώστε να συμπεριλάβει άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει εγκριθεί για χρήση σε νεαρούς. Το εμβόλιο είχε προηγουμένως εγκριθεί για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Τα εμβόλια Covid-19 από τη Moderna και την Johnson & Johnson επιτρέπονται για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Τέλος η Pfizer θα ζητήσει έγκριση για το εμβόλιο Covid-19 για παιδιά ηλικίας 2 έως 11 το Σεπτέμβριο. Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Μπαίντεν για τους εμβολιασμούς στα παιδιά από 12-15 ετών.

Για να υποστηρίξει την εκτεταμένη χρήση, το FDA εξέτασε τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer. Η εταιρεία δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι μια κλινική δοκιμή που περιελάβανε 2.260 ηλικίας 12 έως 15 ετών έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 100% και είναι καλά ανεκτή.
Τα αποτελέσματα απο την δοκιμή του εμβολίου Pfizer στα παιδιά
  • Το FDA εξέτασε τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της Pfizer. Η υπηρεσία εξέτασε επίσης τις ανοσολογικές αντιδράσεις ορισμένων παιδιών που εμβολιάστηκαν και τις συνέκρινε με τις ανοσολογικές αντιδράσεις των μεγαλύτερων εφήβων και των ενηλίκων που έλαβαν το εμβόλιο.
  • Η ανταπόκριση στο εμβόλιο ήταν εξαιρετική και στην πραγματικότητα ήταν ακόμα καλύτερη, στην ομάδα νεότερων ηλικιών από ό, τι στην ομάδα ηλικίας 16-25 ετών.
  • Το προφίλ ασφάλειας ήταν πολύ παρόμοιο σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών όπως και σε παιδιά ηλικίας 16-25 ετών.

Δήλωση της Pfizer

  • Η Pfizer δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει να υποβάλει για χρήση έκτακτης ανάγκης άδεια για το εμβόλιο Covid-19 για παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών τον Σεπτέμβριο. Η μελέτη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών συνεχίζεται.

Η στάση της διοίκησης του Μπάιντεν 

  • Οι εμβολιασμοί για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών δεν αναμένεται να ξεκινήσουν. Η διοίκηση του Μπάιντεν δήλωσε ότι θα κινητοποιηθεί γρήγορα σε έτοιμους εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών μέσω του ομοσπονδιακού προγράμματος φαρμακείων, παιδίατρων και οικογενειακών γιατρών.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του Κορωνοιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή υγεία : 3 Υγιεινές τροφές που θα λατρέψεις

Μαγνητικό πεδίο γης : Οι καρχαρίες το χρησιμοποιούν για την πλοήγηση τους στην θάλασσα

Contour μακιγιάζ : Εφάρμοσε το και απογείωσε την εμφάνιση σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Η Κίνα θα αναγκάσει τους γονείς να διδάξουν τους νέους να «αγαπούν το κόμμα, το έθνος, τους ανθρώπους και τον σοσιαλισμό»

Ο Νόμος για την Προώθηση της Οικογενειακής Εκπαίδευσης απαγορεύει στους γονείς να χρησιμοποιούν «βία» για να βάλουν τα παιδιά τους στην ευθεία, αλλά τους παροτρύνει να είναι «φειδωλοί και λιτοί» ενσταλάζοντας ταυτόχρονα έναν «θετικό χαρακτήρα» στα παιδιά που φροντίζουν, ανέφερε η Independent.

Οι Ω-3 τροφές μπορούν να αναστρέψουν τις μνημονικές βλάβες που προκαλεί η υπερεπεξεργασμένη διατροφή

Ωμέγα 3 τρόφιμα: "Έχοντας αυτό υπόψη, ίσως μπορούμε να περιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή μας και να αυξήσουμε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA για να αποτρέψουμε ή να επιβραδύνουμε αυτήν την εξέλιξη", επισημαίνει η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης, Ruth Barrientos, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο του Ohio State University for Behavioral Medicine Research και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Υγείας.

Πώς να εντάξετε το άμυλο στη διατροφή σας;

Άμυλο Διατροφή: Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια για το σώμα σας. Η γλυκόζη κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματός σας και απορροφάται από τα κύτταρα και χρησιμοποιείται ως πηγή καυσίμου, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ. Η γλυκόζη χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει όλες τις σωματικές λειτουργίες σας και είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα.

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Σεξουαλική επιθυμία: Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.