ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό

Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό

Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό. Καθώς το εμβόλιο του κορωνοϊού συνεχίζει να απλώνεται σε όλη τη χώρα, πολλοί επιζώντες από εγκεφαλικά επεισόδια θα μείνουν να αναρωτιούνται τι σημαίνει για αυτούς. Ακολουθούν οι απαντήσεις σε ορισμένες από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις. 

Θα πρέπει, ένας επιζών εγκεφαλικού, να πάρει το εμβόλιο; Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech  έχει εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή για τα φαρμακευτικά προϊόντα και την υγειονομική περίθαλψη (MHRA), κατόπιν των αυστηρότερων δοκιμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες ανθρώπους σε διαφορετικές φάσεις κλινικών δοκιμών και η MHRA επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο αυτό έχει περάσει τις αυστηρές δοκιμασίες για ασφάλεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα, ο γιατρός σας θα ελέγξει ότι είναι εντάξει για εσάς να κάνετε τo εμβόλιο. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, παρακαλείσθε να τα συζητήσετε με το γιατρό σας ή με τον γιατρό που σας χορηγεί την ένεση. Ορισμένοι επιζώντες από εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να βρίσκονται σε ομάδα υψηλότερης προτεραιότητας λόγω της ηλικίας τους, επειδή ζουν σε ίδρυμα περίθαλψης ή επειδή έχουν άλλη πάθηση η οποία τους καθιστά κλινικά εξαιρετικά ευάλωτους και με πολύ υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου από τον κορωνοϊό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Piedmont ανέφεραν ότι οι ασθενείς με καρδιακή και εγκεφαλική νόσο πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάζονται. Είπαν ότι ο κύριος λόγος αν ένας καρδιακός ασθενής προσβληθεί από COVID- 19, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει επιπλοκές.

 

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) ενέκρινε τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca και Moderna, μετά από τις αυστηρότερες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Το να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, σώζοντας δεκάδες χιλιάδες ζωές. Η Ένωση Εγκεφαλικών Επεισοδίων ενθαρρύνει όλους όσους έχουν τα προσόντα για το εμβόλιο να συμμετάσχουν στο ραντεβού σας όταν επικοινωνήσει μαζί σας η Εθνική Υπηρεσία Υγείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη της υγιεινής διατροφής;

Συνήθειες στην καθημερινότητά μας που μας χαρίζουν καρδιαγγειακή υγεία

Η ζωή μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι 4 βασικοί τύποι σχέσεων και η βιωσιμότητά τους

Τύποι σχέσεων: Υπάρχουν άραγε καλούπια, στα οποία μπορούμε να εντάξουμε κάθε ζευγάρι; Ποιες είναι οι ειδοποιές διαφορές και ποια τα κοινά χαρακτηριστικά; Τέλος, εσείς τι τύπος ζευγαριού αναγνωρίζετε ότι είστε;

Είναι η μπανάνα το ιδανικό φρούτο για τη βελτίωση της υγείας μας;

Μπανάνες υγεία: Εκτός από σούπερ νόστιμη, η μπανάνα είναι και σούπερ θρεπτική. Βοηθά τον οργανισμό μας σε πολλά, όπως στην όραση και τις δερματικές παθήσεις, στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς.

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Πρωτεΐνη πηγές: Θέλετε να ενισχύσετε την ποσότητα πρωτεϊνών που καταναλώνετε, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εδώ θα βρείτε 11 πηγές πρωτεΐνης που θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της διατροφής σας.