ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό

Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό

Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό. Καθώς το εμβόλιο του κορωνοϊού συνεχίζει να απλώνεται σε όλη τη χώρα, πολλοί επιζώντες από εγκεφαλικά επεισόδια θα μείνουν να αναρωτιούνται τι σημαίνει για αυτούς. Ακολουθούν οι απαντήσεις σε ορισμένες από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις. 

Θα πρέπει, ένας επιζών εγκεφαλικού, να πάρει το εμβόλιο; Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech  έχει εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή για τα φαρμακευτικά προϊόντα και την υγειονομική περίθαλψη (MHRA), κατόπιν των αυστηρότερων δοκιμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες ανθρώπους σε διαφορετικές φάσεις κλινικών δοκιμών και η MHRA επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο αυτό έχει περάσει τις αυστηρές δοκιμασίες για ασφάλεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα, ο γιατρός σας θα ελέγξει ότι είναι εντάξει για εσάς να κάνετε τo εμβόλιο. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, παρακαλείσθε να τα συζητήσετε με το γιατρό σας ή με τον γιατρό που σας χορηγεί την ένεση. Ορισμένοι επιζώντες από εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να βρίσκονται σε ομάδα υψηλότερης προτεραιότητας λόγω της ηλικίας τους, επειδή ζουν σε ίδρυμα περίθαλψης ή επειδή έχουν άλλη πάθηση η οποία τους καθιστά κλινικά εξαιρετικά ευάλωτους και με πολύ υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου από τον κορωνοϊό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Piedmont ανέφεραν ότι οι ασθενείς με καρδιακή και εγκεφαλική νόσο πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάζονται. Είπαν ότι ο κύριος λόγος αν ένας καρδιακός ασθενής προσβληθεί από COVID- 19, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει επιπλοκές.

 

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) ενέκρινε τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca και Moderna, μετά από τις αυστηρότερες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Το να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, σώζοντας δεκάδες χιλιάδες ζωές. Η Ένωση Εγκεφαλικών Επεισοδίων ενθαρρύνει όλους όσους έχουν τα προσόντα για το εμβόλιο να συμμετάσχουν στο ραντεβού σας όταν επικοινωνήσει μαζί σας η Εθνική Υπηρεσία Υγείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη της υγιεινής διατροφής;

Συνήθειες στην καθημερινότητά μας που μας χαρίζουν καρδιαγγειακή υγεία

Η ζωή μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Τομοσύνθεση αντί μαστογραφίας;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο συχνά ανιχνεύσιμος καρκίνος, αφού μία στις οκτώ γυναίκες έχουν πιθανότητα να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Τα πιο σημαντικά προβλήματα των ματιών είναι η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης, η αμετρωπία, το τράχωμα, η oγκοκερκίαση ή τύφλωση των ποταμών (παρασιτική λοίμωξη), το γλαύκωμα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.

Biorexia - Η διατροφική διαταραχή που απειλεί τους εφήβους σύμφωνα με Καναδική μελέτη

Η νέα μελέτη είναι μία από τις πρώτες που εξετάζουν τον αντίκτυπο αυτής της δημοφιλούς δίαιτας στην ψυχική υγεία και τα ευρήματά της οδηγούν τους συγγραφείς να ζητήσουν αλλαγή στην προσέγγισή της, καθώς θεωρούν ότι συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία.

Στην Αϊτή επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χολέρα, καθώς ο αποκλεισμός συμμοριών προκαλεί έλλειψη πόσιμου νερού

Τα Ηνωμένα Έθνη το 2016 ζήτησαν συγγνώμη για το ξέσπασμα της επιδημίας, χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη. Μια ανεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέδωσε έκθεση το 2011, η οποία δεν προσδιόριζε οριστικά τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η χολέρα στην Αϊτή.

Μείωση ροχαλητού του ύπνου κατά 40%

Ύπνος Ροχαλητό: Τα αποτελέσματα πολυκαταγραφικής μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Media Strom, παρουσιάστηκαν στο 12ο Συνέδριο Υπνολογίας, που διεξήχθη μεταξύ 26 & 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.