Αυτοφροντίδα

Η ζωή μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο: Η απώλεια ενός μέρους του εαυτού

Η ζωή μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο: Η απώλεια ενός μέρους του εαυτού

Η ζωή μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο: Η απώλεια ενός μέρους του εαυτού. Υπάρχουν πολλοί πολεμιστές των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζουμε. Άνθρωποι που επέζησαν από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, άνθρωποι που αν και λίγο πιο «σπασμένα» γνωρίζουν ότι μετά από αυτό το χτύπημα ανοίγει μια νέα σκηνή: ο καθημερινός αγώνας και με αυτήν την ανάκαμψη που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Κανείς δεν είναι εντελώς άθικτος από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η ζωή δεν είναι δίκαιη, και μερικές φορές, δεν έχει σημασία ότι είστε νέοι ή ότι έχετε υγιείς συνήθειες. Το εγκεφαλικό επεισόδιο ξεσπάει βίαια και  προκαλεί τον κατακερματισμό μας . Οι άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν ανακαλύπτουν στο πετσί τους αυτό το θέμα που μερικές φορές λέμε ελαφρά ότι “υπάρχουν στιγμές που σηματοδοτούν ένα πριν και μετά”.

Μετά από αυτούς τους τύπους επιπτώσεων υψηλής έντασης και συχνά, με σοβαρές συνέπειες, το άτομο αναγκάζεται να ζήσει μονομαχία. Επειδή υπάρχει απώλεια: η απώλεια ενός μέρους του εαυτού μας, ενός τρόπου ζωής , ενός προσώπου, ενός σώματος που ίσως δεν ανταποκρίνεται πλέον με τον ίδιο τρόπο. Είναι σκληρές προσωπικές μάχες που μερικές φορές μας αγγίζουν πολύ στενά. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, για παράδειγμα, ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι εγκεφαλικές εγκεφαλικές αιτίες είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες. Ομοίως, το εγκεφαλικό επεισόδιο εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες μόνιμης αναπηρίας.

Όποιος καταφέρει να επιβιώσει από αυτό πρέπει να περάσει από μια σειρά από στάδια τόσο ευαίσθητα και  βαθιά για να εμφανιστούν τελικά ως νέο πρόσωπο. Κάποιος πιο δυνατός , κάποιος που αγωνίζεται καθημερινά με τις πιθανές συνέπειες που η μοίρα, μερικές φορές άδικη, ειρωνική και σκληρή, ήθελε να τον φέρει. Το πρώτο στάδιο διαρκεί έξι μήνες και ο εγκέφαλος κάνει ό, τι μπορεί. Ο στόχος είναι ζωτικής σημασίας: πρέπει να επαναφέρετε τις κατεστραμμένες νευρικές συνδέσεις. Αργότερα, θα έρθει το στάδιο αποκατάστασης, όπου ο εγκέφαλος πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί συνδέσεις , ευαισθησίες, κινήσεις… Απαιτεί εξωτερική διέγερση και φυσικά, τη θέληση του ασθενούς, το πνεύμα του και την υποστήριξη του περιβάλλοντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης και του διαβήτη τα πορτοκάλια

Τι μας διδάσκει ο επιβραδυνόμενος πανδημικός χρόνος;

Eρευνητές αναπτύσσουν γονιδιακή θεραπεία για διαταραχές του αίματος

Συνήθειες που βλάπτουν τους νεφρούς μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

Αυτοφροντίδα εργαζόμενες μαμάδες: Νιώθετε συχνά πως τρέχετε, αλλά δε φτάνετε, κι όσο κι αν προσπαθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, αυτό απλώς δεν είναι εφικτό; Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα για να αφιερώσετε σε εσάς. Η αυτο-φροντίδα για τις μητέρες είναι πολύ σημαντική, εξίσου όσο και ο χρόνος μιας καλής ξεκούρασης. Αυτό, κάποιες φορές, σημαίνει ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε να λέτε όχι σε κάποια πράγματα, αντί να ανησυχείτε για το πως θα βρείτε χρόνο να προσθέσετε νέες δραστηριότητες ή πρακτικές αυτοφροντίδας στη ζωή σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διαλογιστικών περιπάτων

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.