Σεξουαλική Υγεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πόσο επηρεάζει την ερωτική ζωή

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πόσο επηρεάζει την ερωτική ζωή

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πόσο επηρεάζει την ερωτική ζωή. Η σεξουαλικότητα μπορεί να αλλάξει μετά από ένα εγκεφαλικό. Τα εγκεφαλικά επεισόδια σπάνια αποτελούν άμεση αιτία σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Αλλά το άγχος που προκαλείται από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να συμβάλει στις σεξουαλικές αλλαγές. Το άγχος αρχίζει αμέσως μετά από ένα εγκεφαλικό και συνεχίζεται για τον επιζώντα και τα αγαπημένα πρόσωπα όταν φεύγουν από το νοσοκομείο.

Ένας επιζών εγκεφαλικού επεισοδίου και τα αγαπημένα πρόσωπα πρέπει να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως:

  • Παρακολούθηση νέων φαρμάκων
  • Ζωή με νέες αναπηρίες
  • Εκμάθηση πλοήγησης στο ιατρικό σύστημα
  • Αντιμετώπιση των δυσκολιών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων
  • Συνηθισμένοι στην αναθεώρηση φορμών και μη εξοικειωμένων εγγράφων
  • Τακτοποίηση συναντήσεων με φυσικοθεραπευτές, ειδικούς θεραπευτές και γιατρούς

Αναπόφευκτα, αυτός ο απρόσμενος κατακλυσμός νέων προκλήσεων μπορεί να επηρεάσει μια ρομαντική σχέση, για να μην αναφέρουμε τι μπορούν να κάνουν οι σωματικές και ψυχικές αλλαγές που επέφερε το ίδιο το εγκεφαλικό επεισόδιο για να αλλάξουν τις αλληλεπιδράσεις ενός ζευγαριού.

Η δυναμική και οι σεξουαλικές πτυχές της σχέσης μπορούν να αλλάξουν, τουλάχιστον προσωρινά, από προβλήματα όπως η αφασία (αδυναμία ομιλίας ή κατανόησης της προφορικής γλώσσας), η ημιπληγία (παράλυση της μίας πλευράς του σώματος που συνήθως εμπλέκει το πρόσωπο, το χέρι και το πόδι) ή η ημιπάρεση (μερική αδυναμία της μίας πλευράς του σώματος). Από μόνο του, το εγκεφαλικό επεισόδιο δεν αποτελεί σχεδόν ποτέ άμεση αιτία σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Μελέτες δείχνουν ότι φαίνεται να υπάρχει μια προσωρινή περίοδος προσαρμογής μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά το οποίο η σεξουαλική ζωή σταματά είναι σε παύση. Για παράδειγμα, μία μελέτη βρήκε ότι το 8ο% των ανδρών που αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία μετά το εγκεφαλικό ξαναβρήκε λειτουργία λίγους μήνες αργότερα. Ωστόσο, το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει από σεξουαλική δυσλειτουργία για χρόνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σεξουαλική Υγεία μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειωμένες οι εισαγωγές ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω COVID-19

Πώς επιδρά ο κορωνοϊός στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Mελέτη επιβεβαιώνει μακροπρόθεσμες παρενέργειες COVID-19

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 σημάδια στην συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δείχνουν ειλικρινή έρωτα

Το χιούμορ δεν είναι ένα ταλέντο που έχουν όλοι, όμως αυτός που ενδιαφέρεται ειλικρινά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε κάνει να περνάς όμορφα μαζί του, να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε.