ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Προσφέρει ισχυρότερη ανοσία με διαφορά 45 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων, λέει η εταιρεία

Εμβόλιο AstraZeneca: Προσφέρει ισχυρότερη ανοσία με διαφορά 45 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων, λέει η εταιρεία

"Αποδεικνύουμε ότι η ανοσία που προκαλείται από το εμβολιασμένο με ιικό φορέα εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 διατηρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα μετά από μια πρώτη δόση, με μεγαλύτερη ενίσχυση μετά τη δεύτερη δόση μετά από μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δόσεων", αναφέρει η μελέτη.

Εμβόλιο AstraZeneca: Το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca προσφέρει ισχυρότερη ανοσία με διαφορά 45 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων, λέει η εταιρεία Το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στις Η.Π.Α. Η μεγαλύτερη, 10μηνη καθυστέρηση στη χορήγηση δεύτερων δόσεων του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca έδωσε στους συμμετέχοντες στη δοκιμή ισχυρότερη ανοσία, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, με στόχο την ανακούφιση των ανησυχιών σχετικά με την παραβίαση της ανοσίας μεταξύ των πληθυσμών χωρών με σύντομη παροχή εμβολίων.

Ερευνητές με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσαν ευρήματα στον διακομιστή προτύπων του The Lancet τη Δευτέρα, αντλώντας από συμμετέχοντες σε δοκιμή ηλικίας 18 έως 55 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν καθυστέρηση 45 εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης που χορηγήθηκε με έως και 18 φορές αύξηση της απόκρισης αντισωμάτων, ανά δεδομένα που ελήφθησαν 28 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν τέσσερις φορές υψηλότερα, σε σύγκριση με το κενό των 12 εβδομάδων.

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν ότι τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση πιο ευέλικτων προγραμμάτων εμβολιασμού. “Αυτό θα έπρεπε να έρχεται ως καθησυχαστική είδηση ​​σε χώρες με χαμηλότερη προμήθεια εμβολίου, οι οποίες μπορεί να ανησυχούν για καθυστερήσεις στην παροχή δεύτερης δόσης στους πληθυσμούς τους”, δήλωσε ο Andrew Pollard, επικεφαλής ερευνητής και διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. σε μια δήλωση. “Υπάρχει μια εξαιρετική ανταπόκριση σε μια δεύτερη δόση, ακόμη και μετά από καθυστέρηση 10 μηνών από την πρώτη.”

Η μελέτη εξέτασε επίσης τις τρίτες δόσεις που χορηγήθηκαν ως αναμνηστικές, όταν δόθηκε μια τρίτη δόση τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, υπήρξε εξαπλάσια αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων, με μεγαλύτερη ισχύ εξουδετέρωσης έναντι των ιογενών παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Περαιτέρω, ευρήματα έδειξαν ότι μία μόνο δόση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων αντισωμάτων κατά τη διάρκεια ενός έτους, αλλά τα επίπεδα παρέμειναν πάνω από την αρχική τιμή.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι μια εφάπαξ δόση λέγεται ότι παραμένει προστατευτική έναντι της συμπτωματικής COVID-19 για τουλάχιστον τρεις μήνες, αν και τα νέα ευρήματα επεκτείνουν το διάστημα σε τουλάχιστον ένα έτος. Ενώ το μέγεθος του δείγματος της μελέτης δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να πάρει τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου, η καθυστερημένη δεύτερη δόση και αναμνηστική έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν καλά ανεκτό.

“Αποδεικνύουμε ότι η ανοσία που προκαλείται από το εμβολιασμένο με ιικό φορέα εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 διατηρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα μετά από μια πρώτη δόση, με μεγαλύτερη ενίσχυση μετά τη δεύτερη δόση μετά από μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δόσεων”, αναφέρει η μελέτη.

“Μια εφάπαξ δόση ChAdOx1 nCoV-19, με μια δεύτερη δόση που χορηγείται μετά από παρατεταμένη περίοδο, μπορεί επομένως να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική όταν οι προμήθειες εμβολίων είναι λιγοστές βραχυπρόθεσμα.

Μια τρίτη δόση οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση των ανοσολογικών αποκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξουδετέρωσης παραλλαγών ιών SARS-CoV-2 και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου έναντι παραλλαγών σε ευάλωτους πληθυσμούς. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Astrazeneca : Διάκριση για τις δράσεις της κατά του Κορωνοιού

Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια - Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση

Astrazeneca : Βραβεύεται για την διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος της

Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση -Η Κομισιόν δεν ανανεώνει την παραγγελία μετά τον Ιούνιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι φυσιολογική η μεγάλη παραγωγή κεριού στα αυτιά μας;

Κερί αυτιών: Το κερί αυτιού συνήθως βγαίνει μόνο του και δεν χρειάζεται θεραπεία. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συσσώρευση που προκαλεί συμπτώματα, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα η διατροφή, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη, τη θεραπεία και ακόμη και την αναστροφή του διαβήτη τύπου 2.

Δοκιμάστε βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριού που μυρίζει θάλασσα

Στιφάδο ψάρι: Με αρωματική σάλτσα καρύδας ντομάτας με φρέσκο ​​λάιμ, αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός εξωτικός τρόπος για να σερβίρετε ψάρι που όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά και απλό στην παρασκευή του.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.

Τι είναι το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης;

PCS: Το σύνδρομο πυελικής συμφόρησης εμφανίζεται όταν οι κιρσοί αναπτύσσονται γύρω από τις ωοθήκες, παρόμοια με τους κιρσούς που εμφανίζονται στα πόδια.