Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Astrazeneca : Διάκριση για τις δράσεις της κατά του Κορωνοιού

Astrazeneca : Διάκριση για τις δράσεις της κατά του Κορωνοιού

Astrazeneca : Η AstraZeneca διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021 για την πρωτοβουλία «Η Δύναμη του μΑΖί» και τις δράσεις της κατά της Covid-19.

Αθήνα, 08 Ιουνίου 2021 – Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021, για τις δυναμικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

H βράβευση αφορά στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Συνοχή», ενώ συνδέεται με τον 3ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ: «Καλή υγεία & Ευημερία». Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού Bravo, με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που κατεγράφησαν από τους συμμετέχοντες Οργανισμούς και Φορείς στον Εθνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Όσα ανάφερε στην βράβευση η director της AstraZeneca

  • Κατά τη διαδικτυακή τελετή βράβευσης την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας ανέφερε: «Η διάκριση της AstraZeneca στην ενότητα «Κοινωνική Συνοχή» μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς αποτυπώνει την εταιρική δέσμευσή μας για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα & βιώσιμη ανάπτυξη. Η έννοια της βιωσιμότητας στην AstraZeneca είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άσκηση ουσιαστικής επίδρασης εκεί που η κοινωνία το χρειάζεται, στην υγεία. Αναδεικνύοντας τη σημασία της ομοψυχίας και της συνεργασίας, με το μήνυμα η «Δύναμη του μΑΖί, λάβαμε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο δυναμικές πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του SARSCoV-2, μιας πρωτόγνωρης πρόκλησης για την κοινωνία. Συνεχίζουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή με την ίδια αφοσίωση και δυναμική, με ουσιαστικές πράξεις, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας».
  • Έχοντας ως προτεραιότητες τη σταθερή διάθεση των φαρμάκων της, την υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας, καθώς και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, η AstraZeneca βρίσκεται από την αρχή στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύοντας τη σημασία της ομοψυχίας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Τα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021 διοργανώνονται από το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, Quality Net Foundation, στο πλαίσιο του θεσμού Bravo! με στόχο την ανάδειξη των πρωτοβουλιών που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο. Ο θεσμός Bravo! αποτελεί έναν πολυσυμμετοχικό θεσμό διαλόγου και ανάδειξης πρωτοβουλιών και υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς, αναπτύσσοντας μια συστηματική αποτύπωση της ωρίμανσης και των τάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σχετικά με την AstraZeneca

  • Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που καθοδηγείται από την επιστήμη και εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων στους τομείς της Ογκολογίας και των Βιοφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και στους τομείς των Καρδιαγγειακών νοσημάτων, των Νεφρικών και Μεταβολικών παθήσεων, των Αναπνευστικών παθήσεων και της Ανοσολογίας. Με έδρα το Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, και τα καινοτόμα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός μεταλλαγές : Η επίδραση του στην ανοσιακή διαφυγή

Εμβόλια κορωνοιός : Ασφαλής σε ασθενής με μακροχρόνια συμπτώματα

Βούρτσα μαλλιών : Βήματα για να την καθαρίσετε σωστά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» –  Παραδόθηκαν σήμερα η Ουρολογική–Πλαστική Χειρουργική Μονάδα και η ΜΕΘ Νεογνών. 

Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα από την AstraZeneca

«Εάν είσαι άνω των 50 ετών, ενεργός καπνιστής ή έχεις διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 χρόνια, μην περιμένεις! Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Συμβουλέψου σήμερα το γιατρό σου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο».

Διπλή βράβευση για την Johnson & Johnson στα Health & Safety Awards 2021

Johnson & Johnson: Διπλή βράβευση για την οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson η οποία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στα Health & Safety Awards 2021, αναδεικνύοντας τη σημασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η Pfizer Hellas για 8η χρονιά υποστηρικτής της Ομάδας Αιγαίου

Pfizer Hellas: Για 8η χρονιά η Pfizer Hellas υποστηρίζει το έργο της Ομάδας Αιγαίου. Η δωρεά των 10.000 ευρώ προς την Ομάδα Αιγαίου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την προληπτική ιατρική και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

TAKEDA HELLAS : Βραβεύτηκε για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον της

TAKEDA HELLAS : Η TAKEDA Hellas, ηγέτης στον κλάδο της βιοφαρμακευτικής, αναδείχθηκε 5η ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στην κατηγορία «10 καλύτερες εταιρείες με 50-250 εργαζόμενους», στα φετινά Best Workplaces 2021.

Pfizer Hellas: Νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία για την ελκώδη κολίτιδα

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (19/05), η Pfizer Hellas παρουσιάζει την νέα της διαδικτυακή πρωτοβουλία με το μήνυμα «Μην Κλείνεσαι. Μίλα για την ελκώδη κολίτιδα».