ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλια Κορωνοιός : Η Επίδραση τους στο Σπέρμα

Εμβόλια Κορωνοιός : Η Επίδραση τους στο Σπέρμα

Εμβόλια Κορωνοιός : Σας βρήκαμε και σας απαντάμε στο ερώτημα κατά πόσο ο εμβολιασμός κατά του Κορωνοιού μπορεί να εξαλείψει το σπέρμα.

Η αναπαραγωγική οδός μιας γυναίκας μπορεί να εξαλείψει το ανεπιθύμητο σπέρμα μετά το σεξ, σύμφωνα με μελέτες Ο αριθμός και η ποιότητα του σπέρματος δεν μειώθηκαν σε υγιείς νεαρούς άνδρες μετά τη λήψη μιας πρώτης ή δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer ή Moderna, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο JAMA.

Τι απόδειξαν τα στοιχεία
  • Έχουμε τώρα στοιχεία που θα πρέπει να σας διαβεβαιώσουν ότι ο κίνδυνος ανοσοποίησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας είναι εξαιρετικά χαμηλός.
  • Αυτά είναι καθησυχαστικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η ποιότητα του σπέρματος δεν αλλάζει σημαντικά λαμβάνοντας δύο δόσεις ενός από τα νέα εμβόλια mRNA για το COVID-19.
Πως ο  ιός Covid-19 μπορεί να επηρεάσει το σπέρμα
  • Ενώ το εμβόλιο δεν είχε καμία επίδραση στο αρσενικό σπέρμα στη μελέτη, ο ίδιος ο ιός θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την ανδρική αναπαραγωγική οδό.
  • Σε σύγκριση με υγιείς άντρες χωρίς Covid-19, η μελέτη διαπίστωσε σημαντική αύξηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες στα σπερματοζωάρια που ανήκουν σε άνδρες με Covid-19. Η συγκέντρωση, η κινητικότητα και το σχήμα τους στο σπέρμα επηρεάστηκαν επίσης αρνητικά από τον ιό.
  • Οι διαφορές αυξήθηκαν με τη σοβαρότητα της ασθένειας.

  • Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το Covid-19, μπορεί να επηρεάσει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, επειδή οι υποδοχείς ACE2, οι «ίδιοι υποδοχείς που χρησιμοποιεί ο ιός για να αποκτήσουν πρόσβαση στους ιστούς του πνεύμονα, βρίσκονται επίσης στους όρχεις .
  • Οποιαδήποτε μετρήσιμη επίδραση του κοροναϊού στην ανδρική γονιμότητα ήταν πιθανώς μόνο μικρή και προσωρινή.
  • Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του Covid-19, του πυρετού, της παχυσαρκίας και πολλών άλλων παραγόντων μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον αριθμό και την ποιότητα του σπέρματος, οπότε θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες μελέτες για να διασφαλιστεί ότι ήταν ο ιός που προκαλεί το αποτέλεσμα.
  • Ορισμένοι ιοί όπως το Zika ή ο Έμπολα μπορούν να παραμείνουν στους όρχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολύ μετά την ανάρρωση του άνδρα από αυτούς.

Ακολουθεί βίντεο για τα εμβόλια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΑΕΔ : Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΛΑΕΚ)

Γραμμή του μετρό 4 : Δείτε τις περιοχές που θα καλύπτει

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει με το έκζεμα;

Μηλόξυδο έκζεμα: Πιθανοί λόγοι που η χρήση μηλόξυδου στο δέρμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση και ανακούφιση του εκζέματος - Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

Πώς επηρεάζει η άσκηση την καρδιαγγειακή υγεία

Αθλητισμός: Η άσκηση έχει μακροπρόθεσμα καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν μειωμένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, βελτιωμένη ικανότητα αναπνοής, μειωμένη αρτηριακή πίεση σε κατάσταση ηρεμίας, αυξημένη καύση θερμίδων που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Τα ποσοστά παχυσαρκίας ενηλίκων αυξάνονται, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Τετάρτη

Η παχυσαρκία είναι μια κοινή, χρόνια ασθένεια που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και επιδείνωση της ψυχικής υγείας, σημειώνουν τα CDC. Η παχυσαρκία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο σοβαρής κρίσης της νόσου COVID-19 μετά από ιογενή λοίμωξη.