ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμμηνόπαυση: Τι είναι τα αγγειοκινητικά συμπτώματα που εμφανίζονται στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τι είναι τα αγγειοκινητικά συμπτώματα που εμφανίζονται στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Οι εξάψεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμεύσουν ως δείκτης μέσης ηλικίας για την υγεία του εγκεφάλου στις γυναίκες που μπορεί τελικά να βοηθήσει στον εντοπισμό γυναικών που είναι πιο πιθανό να έχουν κακή υγεία του εγκεφάλου καθώς γερνούν.

Τα εμμηνοπαυσιακά αγγειοκινητικά συμπτώματα (VMS), που εμφανίζονται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου, σχετίζονται με μεγαλύτερο όγκο υπερέντασης λευκής ουσίας (WMHV), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 12 Οκτωβρίου στο Neurology.

Εμμηνόπαυση και συμπτώματα

Η Rebecca C. Thurston, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν εάν το VMS σχετίζεται με μεγαλύτερο WMHV στις γυναίκες μέσης ηλικίας. Η ανάλυση περιελάμβανε 226 γυναίκες (ηλικίας 45 έως 67 ετών) χωρίς ορμονοθεραπεία. Μοντέλα γραμμικής παλινδρόμησης προσαρμοσμένα για την ηλικία, τη φυλή, την εκπαίδευση, το κάπνισμα, τον δείκτη μάζας σώματος, την αρτηριακή πίεση, την αντίσταση στην ινσουλίνη και τα λιπίδια χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό συσχετίσεων μεταξύ VMS (24-ωρο, εγρήγορση και ύπνου VMS, με διαστήματα αφύπνισης και ύπνου που ορίζονται από ακτιγραφία) και WMHV ολόκληρου του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φυσιολογικά αξιολογημένο VMS συσχετίστηκε με μεγαλύτερο WMHV ολόκληρου του εγκεφάλου σε πολυμεταβλητά μοντέλα. Οι ισχυρότερες συσχετίσεις παρατηρήθηκαν για το VMS ύπνου. Άλλες συμμεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου που αξιολογήθηκε με ακτιγραφία (αφύπνιση μετά την έναρξη του ύπνου), δεν εξήγησαν αυτές τις συσχετίσεις. Το VMS ύπνου συσχετίστηκε με βαθύ WMHV, περικοιλιακό WMHV και μετωπιαίο λοβό WMHV.

«Αυτά τα αποτελέσματα θέτουν υπό αμφισβήτηση την κοινή αντίληψη ότι οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι καλοήθη συμπτώματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία στην ιατρική περίθαλψη των γυναικών και υπογραμμίζουν τους πιθανούς δεσμούς αυτών των συμπτωμάτων με την υγεία του εγκεφάλου», είπε ο Thurston σε δήλωση. «Οι εξάψεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμεύσουν ως δείκτης μέσης ηλικίας για την υγεία του εγκεφάλου στις γυναίκες που μπορεί τελικά να βοηθήσει στον εντοπισμό γυναικών που είναι πιο πιθανό να έχουν κακή υγεία του εγκεφάλου καθώς γερνούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις της εμμηνόπαυσης μπορεί να γίνουν έντονες

Αυτό που τρώτε μπορεί να συμβάλλει στους πόνους της περιόδου σας

Ιστορικό κακοποίησης οδηγεί σε χειρότερα συμπτώματα εμμηνόπαυσης

8 Συμβουλές για να ξεπεράσετε την εμμηνόπαυση ανώδυνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επηρεάζεστε από ορμονικές ανισορροπίες;

Ανοσοποιητικό: Οι ορμόνες είναι ισχυροί παράγοντες στο σώμα μας που βοηθούν στη ρύθμιση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των σωματικών μας λειτουργιών.

Τι είναι η φωτοευαισθησία και πώς να τη διαχειριστείτε

Φωτοευαισθησία: Η ευαισθησία στον ήλιο δεν προκαλεί μονάχα εξανθήματα, αλλά βλάπτει επίσης το δέρμα σας σε επίπεδο DNA, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία όσων απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά τον τελευταίο χρόνο.

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστούν στα μάτια σας

Alzheimer: Αυτά τα ευρήματα μπορεί τελικά να οδηγήσουν στην ανάπτυξη τεχνικών απεικόνισης που μας επιτρέπουν να διαγνώσουμε τη νόσο του Αλτσχάιμερ νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και να παρακολουθούμε την εξέλιξή της μη επεμβατικά κοιτάζοντας μέσα από το μάτι.

Τα αντιβιοτικά δεν μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου σε ενήλικες που νοσηλεύονται με κοινές αναπνευστικές λοιμώξεις, σύμφωνα με μελέτη

Οι αναλύσεις που προσαρμόστηκαν για τον τύπο του ιού, το φύλο, την ηλικία, τη σοβαρότητα της νόσου και τις υποκείμενες ασθένειες, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς στους οποίους συνταγογραφήθηκαν αντιβιοτικά οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο (συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής) είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν εντός 30 ημερών από εκείνους στους οποίους δεν χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, και ο κίνδυνος θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 3% για κάθε ημέρα αντιβιοτικής θεραπείας σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους δεν χορηγήθηκαν αντιβιοτικά