ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμμηνόπαυση: Οι νυχτερινές εφιδρώσεις της εμμηνόπαυσης μπορεί να γίνουν έντονες

Εμμηνόπαυση: Οι νυχτερινές εφιδρώσεις της εμμηνόπαυσης μπορεί να γίνουν έντονες

Εμμηνόπαυση: Οι νυχτερινές εφιδρώσεις και οι εξάψεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, αλλά οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να είναι οι πιο αγχογόνες, σύμφωνα με τη μελέτη τους.

Οι ερευνητές ρώτησαν πρόσφατα 200 γυναίκες ποιο μέρος της εμμηνόπαυσης είναι χειρότερο για αυτές – εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις; Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, αλλά οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να είναι οι πιο αγχογόνες, σύμφωνα με τη μελέτη τους.

Εμμηνόπαυση

«Γνωρίζουμε ότι οι διαταραχές ύπνου είναι μια από τις μεγαλύτερες βλάβες για τις γυναίκες που περνούν από την εμμηνόπαυση, αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι μοναδικά επειδή δείχνουν ότι οι γυναίκες που βιώνουν νυχτερινές εφιδρώσεις, αντί απλώς εξάψεις, μπορεί να είναι σε ακόμη μεγαλύτερο μειονέκτημα», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης. Η Sofiya Shreyer, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst.

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις και οι εξάψεις μπορεί να ακούγονται παρόμοια, αλλά δεν είναι το ίδιο. Οι εξάψεις εμφανίζονται μέρα ή νύχτα και μπορεί να μην περιλαμβάνουν εφίδρωση. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι περίοδοι έντονης εφίδρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις συσχετίστηκαν σημαντικά με την κατάθλιψη και το στρες. Ακόμη και όταν συνέβαιναν τη νύχτα, οι εξάψεις συνδέονταν μόνο με την κατάθλιψη, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Και οι γυναίκες των οποίων οι εξάψεις εμφανίζονταν πιο συχνά τη νύχτα είχαν σημαντικά υψηλότερα σκορ κατάθλιψης από εκείνες των οποίων οι εξάψεις εμφανίζονταν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αυτή η μελέτη προσθέτει στα αυξανόμενα στοιχεία ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις, μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους επαγγελματίες υγείας», δήλωσε η Δρ Stephanie Faubion, ιατρική διευθύντρια της North American. Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (NAMS).

«Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για την πλήρη κατανόηση των μηχανισμών αυτών των συμπτωμάτων και τη συνολική τους επίδραση στην εμπειρία της εμμηνόπαυσης μιας γυναίκας», σημείωσε σε δελτίο ειδήσεων του NAMS. Τα ευρήματα είχαν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του NAMS, στην Ατλάντα. Τα ευρήματα που παρουσιάζονται σε ιατρικές συναντήσεις θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικά έως ότου δημοσιευτούν σε περιοδικό με κριτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H ασθένεια που επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα

Ποιοι είναι οι λόγοι που πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Κάθε 22 λεπτά μια γυναίκα στον Καναδά πεθαίνει από καρδιακή προσβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα