Ομορφιά

Εμμηνόπαυση: 8 tips περιποίησης του δέρματος κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Εμμηνόπαυση: 8 tips περιποίησης του δέρματος κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Εμμηνόπαυση:Για τις γυναίκες στα 50 ή που πλησιάζουν, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα. Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και σωματικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων αξιοσημείωτων επιπτώσεων στο δέρμα σας.

Ο Νοέμβριος είναι ο Εθνικός μήνας υγιούς δέρματος, μια ετήσια εκδήλωση που χρησιμεύει ως υπενθύμιση για να βάλετε την υγεία του δέρματός σας στο επίκεντρο. Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές περιποίησης που πρέπει να ακολουθούν όλοι ως γενικός εμπειρικός κανόνας, όπως η καθημερινή προστασία του δέρματος με SPF. Άλλες ρουτίνες περιποίησης δέρματος εξαρτώνται από παράγοντες όπως ο τύπος και η ηλικία του δέρματος. Επειδή το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε τα προσωπικά σας προβλήματα δέρματος και τις αιτίες τους.

Περιποίηση δέρματος στην εμμηνόπαυση

Για τις γυναίκες στα 50 ή που πλησιάζουν, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα. Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και σωματικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων αξιοσημείωτων επιπτώσεων στο δέρμα σας. Κάντε το πρώτο βήμα για τη φροντίδα του δέρματός σας κατά τη διάρκεια του Εθνικού Μήνα Υγιεινού Δέρματος και συνεχίστε να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές περιποίησης κατά την εμμηνόπαυση όλο το χρόνο.

1. Εφαρμόστε SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ωστόσο, η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σας, επειδή ο καρκίνος του δέρματος και οι προκαρκινικές αναπτύξεις γίνονται πιο συχνοί κατά την εμμηνόπαυση. Εκτός από τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, το SPF μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων και των ρυτίδων της ηλικίας καθώς και στην πρόληψη του σχηματισμού νέων.

2. Κάντε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του δέρματος. Όσο νωρίτερα ανιχνεύονται καρκινικές αναπτύξεις ή καρκίνος του δέρματος, τόσο πιο θεραπεύσιμα είναι. Με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος που έρχεται με την ηλικία και την εμμηνόπαυση, θα πρέπει να λαμβάνετε τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος από έναν επαγγελματία υγείας. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτοελέγχους για να αναζητήσετε σημάδια καρκίνου του δέρματος. Οι καρκινικές κηλίδες μπορεί μερικές φορές να συγχέονται με την ηλικία ή τις μαύρες κηλίδες και ένας επαγγελματίας θα μπορεί καλύτερα να ανιχνεύσει τον καρκίνο του δέρματος.

3. Καθαρίστε τακτικά. Οι αλλαγές στο επίπεδο των ορμονών που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα δέρματος. Για να καταπολεμήσετε το ξηρό δέρμα, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό (σε αντίθεση με ένα σαπούνι, το οποίο μπορεί να στεγνώνει). Ορμονικές εκρήξεις μπορεί επίσης να εμφανιστούν κατά την εμμηνόπαυση και ο καθαρισμός θα βοηθήσει να ξεφράξει τους πόρους.

4. Μείνετε ενυδατωμένοι. Ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση είναι να εφαρμόζετε τακτικά ενυδατική κρέμα. Όταν επιλέγετε προϊόντα, αποφύγετε τυχόν ενυδατικές κρέμες με ξηραντικά συστατικά όπως αλκοόλ ή αρώματα. Οι ενυδατικές κρέμες χωρίς αρώματα θα μειώσουν επίσης τον ερεθισμό για το ευαίσθητο δέρμα.

5. Δώστε προσοχή στα συστατικά του προϊόντος. Όταν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης κατά την εμμηνόπαυση, δώστε προσοχή στα συστατικά τους για να διασφαλίσετε ότι προάγετε το υγιές δέρμα. Ορισμένα συστατικά είναι ιδιαίτερα σκληρά για το δέρμα και θέλετε να επιλέξετε προϊόντα που θα βοηθήσουν και όχι θα βλάψουν. Μερικά συστατικά του προϊόντος που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας κατά την εμμηνόπαυση είναι:

  • Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ συνδέεται με το νερό για να συγκρατεί την υγρασία, βοηθώντας στην αποκατάσταση του ξηρού δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι διαθέσιμο ως συστατικό σε ορισμένες ενυδατικές κρέμες, ως τοπικός ορός και πολλά άλλα.
  • Ρετινόλη: Η ρετινόλη αυξάνει το κολλαγόνο στο δέρμα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των τρυπών, του χαλαρού δέρματος και των ρυτίδων.
  • Σαλικυλικό οξύ: Για να καταπολεμήσετε την ακμή που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση, δοκιμάστε ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Διεισδύει στο δέρμα για να διαλύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αποφράξει τους πόρους. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και συστατικά εκεί έξω που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για να μάθετε ποια συστατικά είναι κατάλληλα για εσάς.

6. Κοιτάξτε πέρα ​​από το πρόσωπό σας. Η φροντίδα του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση ξεπερνά το πρόσωπό σας. Η εμμηνόπαυση και η γήρανση μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στο δέρμα στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια σας. Όπως το πρόσωπό σας, αυτές οι περιοχές χάνουν υγρασία και κολλαγόνο, οδηγώντας σε προβλήματα όπως ρυτίδες, ξηρότητα και σκούρες κηλίδες. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε και να εφαρμόζετε αντηλιακό στο λαιμό, τα χέρια και το ντεκολτέ κατά τη διάρκεια της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

7. Διεγείρετε την παραγωγή κολλαγόνου Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη στο σώμα που προάγει την εμφάνιση ενός δυνατού, νεανικού δέρματος. Καθώς γερνάμε και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος και απώλεια παχύρρευστου, νεανικού δέρματος. Η τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος. Μερικοί τρόποι για την ενίσχυση του κολλαγόνου περιλαμβάνουν προϊόντα όπως η ρετινόλη και η αλόη βέρα και η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

8. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας Εάν αυτές οι συμβουλές δεν βοηθούν στη διαχείριση των δερματικών σας προβλημάτων, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν δερματολόγο. Μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας για να καθορίσουν την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ανησυχιών ή προβλημάτων σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 Συμβουλές για να ξεπεράσετε την εμμηνόπαυση ανώδυνα

Πώς αλλάζει η περίοδος μιας γυναίκας ανάλογα με την ηλικία

Tips για τονώσετε τη σεξουαλική σας ορμή στην εμμηνόπαυση

Ποιες τροφές εντείνουν τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα