ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκυμοσύνη: Επικίνδυνη η ραγδαία αύξηση υπερτασικών διαταραχών

Εγκυμοσύνη: Επικίνδυνη η ραγδαία αύξηση υπερτασικών διαταραχών

Εγκυμοσύνη: Το ποσοστό των διαταραχών υψηλής αρτηριακής πίεσης στην εγκυμοσύνη διπλασιάστηκε μέσα σε 12 χρόνια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το ποσοστό των διαταραχών υψηλής αρτηριακής πίεσης που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη διπλασιάστηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 2007 και 2019, σύμφωνα με νέα έρευνα που διαπιστώνει ότι 1 στις 5 γεννήσεις οδηγεί σε διαταραχή, πρόωρο τοκετό ή ένα λιποβαρές μωρό. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (18/5) στο Journal of the American Heart Association, συμπληρώνει σημαντικές λεπτομέρειες για την υγεία της καρδιάς των γυναικών σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, επειδή αυτές οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης συνδέονται με μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, είπε η επικεφαλής της μελέτης και συγγραφέας της Dr. Priya Freaney.

«Η εγκυμοσύνη μπορεί να χρησιμεύσει ως κρυστάλλινη σφαίρα για να εξετάσουμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον για την καρδιαγγειακή υγεία μιας γυναίκας», δήλωσε η Freaney, καρδιαγγειακή συνεργάτης στο Northwestern University Feinberg School of Medicine στο Σικάγο. Οι ερευνητές εξέτασαν ποσοστά τριών προβλημάτων, γνωστών συλλογικά ως ανεπιθύμητων εκβάσεων εγκυμοσύνης, που ευθύνονται για πολλές από τις επιπλοκές υγείας που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά τους: χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρους τοκετούς και υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης. Αυτή η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει την προεκλαμψία και την υπέρταση κύησης, που είναι μορφές υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα και από τις 51,6 εκατομμύρια γεννήσεις στο Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας Natality Files από το 2007 έως το 2019. Μετά την προσαρμογή για την ηλικία των γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των διαταραχών που σχετίζονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση αυξήθηκε από 38,4 ανά 1.000 γεννήσεις το 2007 σε 77,8 το 2019. Ο ρυθμός αύξησης επιταχύνθηκε τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση 9,1% ετησίως κατά μέσο όρο από το 2014 έως το 2019 σε σύγκριση με 4,1% ετησίως από το 2007 έως το 2014. Οι αυξήσεις ήταν παρόμοιες σε όλες τις ηλικιακές, φυλετικές και εθνοτικές ομάδες.

Η μελέτη χαρακτήρισε επίσης τα ποσοστά πρόωρων τοκετών και μωρών με χαμηλό βάρος γέννησης. Τα υψηλότερα ποσοστά το 2019, αν και ελαφρά, ανέτρεψαν μια πτωτική τάση που παρατηρήθηκε το 2014. Τόσο οι πρόσφατες αυξήσεις στο χαμηλό βάρος γέννησης όσο και στον πρόωρο τοκετό φαίνεται να οφείλονται στην αύξηση των προβλημάτων αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είπε η Freaney, εξηγώντας πως μια γυναίκα με προεκλαμψία μπορεί να χρειαστεί να γεννήσει πριν την ώρα της και ένα μωρό που γεννιέται νωρίς είναι πιο πιθανό να είναι λιποβαρές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένζυμο στο αίμα των μωρών αυξάνει τον κίνδυνο για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου

Μία στις τέσσερις νέες μητέρες που είναι γιατροί αναφέρει ότι εμφανίζει επιλόχεια κατάθλιψη, ποσοστό διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα

Ανησυχητική έκθεση των εγκύων σε επιβλαβείς χημικές ουσίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε την τσουκνίδα στη διατροφή σας και ζήστε περισσότερο

Τσουκνίδα: Το τσάι από φύλλα τσουκνίδας ή τα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται συχνά για την υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας των νεφρών και την προώθηση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

Γιατί το φαγητό από το σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή;

Μαγειρική: Το μαγείρεμα από το σπίτι προωθεί πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, επιτρέπει την προσαρμογή, εξοικονομεί χρήματα, προάγει τον οικογενειακό δεσμό και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι οικονομικές δυσκολίες καθυστερούν τους ασθενείς για τον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο

Καρκίνος: Προηγούμενες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις οικονομικές επιβαρύνσεις που ακολουθούν τη διάγνωση του καρκίνου, αλλά η παρούσα μελέτη ρίχνει φως στις επιπτώσεις των οικονομικών προκλήσεων πριν από τη διάγνωση.