Διατροφή

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας
Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, ένα γλυκό που θα λατρέψετε και που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Ζελέ φράουλα με κρέμα βανίλιας και μπισκότο! Χωρίς πολλά υλικά, φτιάχνεται πανεύκολα και η γεύση του πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες είναι 6 κουταλιές της σούπας σκόνη […]

Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, ένα γλυκό που θα λατρέψετε και που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Ζελέ φράουλα με κρέμα βανίλιας και μπισκότο! Χωρίς πολλά υλικά, φτιάχνεται πανεύκολα και η γεύση του πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες είναι 6 κουταλιές της σούπας σκόνη για κρέμα βανίλια, 1 λίτρο γάλα φρέσκο με κανονικά λιπαρά απ’όπου 4 κουταλιές της  σούπας θα το χρησιμοποιήσετε για το άλειμμα των μπισκότων, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ και 2 φακελάκια ζελέ φράουλα.

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, όμως χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και  4 κουταλιές ζάχαρη όπως ήδη προαναφέραμε αντί για τις προτεινόμενες ποσότητες. Όταν η κρέμα ετοιμαστεί την απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και την αδειάζουμε σε διαφορετικό σκεύος. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε το μείγμα να προσαρμοστεί σε θερμοκρασία δωματίου. 

Στη συνέχεια φτιάχνουμε το ζελέ όπως επίσης αναγράφουν οι οδηγίες στη συσκευασία του, το αφήνουμε κι αυτό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όπως και η κρέμα βανίλιας και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλετε το γλυκό σας να έχει πιο έντονη τη γεύσης της φράουλας μπορείτε αντί για νερό στην παρασκευή του ζελέ να χρησιμοποιήσετε δύο ποτήρια έτοιμο χυμό από το συγκεκριμένο φρούτο.

Επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο ταψί και τα αλείφουμε με τις δύο από τις τέσσερις κουταλιές σούπας γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε ακόμη μία στρώση μπισκότα που τα αλείφουμε κι αυτά με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν συνεχεία βγάζουμε από μέσα το ζελέ και βλέπουμε αν βρίσκεται σε κατάσταση που έχει αρχίσει να πήζει, αν ναι το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα.

Βάζουμε το ταψί με το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα εντελώς. Καλή επιτυχία!