Διατροφή

Τρεις υπερτροφές που τονώνουν τον οργανισμό

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Η κακή διατροφή, οι αυξημένες υποχρεώσεις της καθημερινότητας και το στρες που τις περιβάλλει μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αμύνεται σε ιούς και βακτήρια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παραπονούνται ότι αρρωσταίνουν συνέχεια. Η διατροφή αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μέσω του συνδυασμού σπουδαίων τροφών! Εσπεριδοειδή Τα εσπεριδοειδή […]

Η κακή διατροφή, οι αυξημένες υποχρεώσεις της καθημερινότητας και το στρες που τις περιβάλλει μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αμύνεται σε ιούς και βακτήρια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παραπονούνται ότι αρρωσταίνουν συνέχεια. Η διατροφή αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μέσω του συνδυασμού σπουδαίων τροφών!

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστό ότι αποτελούν μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή επιλογή για πρωινό ή και σνακ. Επιπλέον το λεμόνι είναι μια καλή πηγή επίσης βιταμίνης C, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δράση των καλών βακτηρίων στον οργανισμό. Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ώστε να αντικαταστήσει το αλάτι ή τη ζάχαρη, τα οποία παραδοσιακά αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού.

Το ακτινίδιο

Τα ακτινίδια περιέχουν 90 με 110 mg βιταμίνης C, ποσότητα μεγαλύτερη από ένα μέσο πορτοκάλι. Είναι μια καλή πηγή καλίου, ένα σημαντικό μέταλλο για δυνατούς μύες και ενίσχυση του νευρικού συστήματος. Επιπλέον περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή και  καροτενοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που προάγουν την καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και της καρδιάς και την άμυνα του οργανισμού.

Οι κόκκινοι καρποί

Οι κόκκινοι καρποί όπως τα βατόμουρα, έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό, επιπλέον είναι καλές πηγές βιταμίνης C, μαγγανίου και φυτικών ινών. Η κατανάλωση τους, έχει συσχετισθεί με τη πρόληψη του καρκίνου λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικά, όπως η ανθοκυανίνες.