Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τούρτα αμυγδάλου: Μια κλασική συνταγή που θα σας θυμίσει μια άλλην εποχή

Τούρτα αμυγδάλου: Μια κλασική συνταγή που θα σας θυμίσει μια άλλην εποχή

Τούρτα αμυγδάλου: Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτή την κλασική λιχουδιά που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν η κλασική τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας για τα γενέθλιά μας. Αυτή και η σοκολατίνα. Παλιά, όπως ξέρετε, δεν υπήρχαν food blogs και ψαγμένες συνταγές.

Και ποιος δεν έχει φάει μία κλασική τούρτα αμυγδάλου; Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτή την κλασική λιχουδιά που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν η κλασική τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας για τα γενέθλιά μας. Αυτή και η σοκολατίνα. Παλιά, όπως ξέρετε, δεν υπήρχαν food blogs και ψαγμένες συνταγές. Ούτε ήταν εύκολο να πας σε ένα ζαχαροπλαστείο και να αγοράσεις μία τούρτα. Ήταν μάλλον εξεζητημένο. Οπότε οι μαμάδες μας, είχαν μάθει από
στόμα σε στόμα να φτιάχνουν αυτές τις δύο τούρτες και σε όποιο πάρτι πήγαινες, έβρισκες σίγουρα μία τέτοια! Ας δούμε λοιπόν, τι υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτή την κλασική λιχουδιά.


Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 8 κρόκους αυγών
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • ½ φλυτζάνι πούδρα αμυγδάλου
  • 3 κουταλάκια γεμάτα μπεικιν
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Οδηγίες παρασκευής

  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα αφού τα κόψουμε σε κομματάκια, τη φρυγανιά, την πούδρα αμυγδάλου, το μπεικιν, την κανέλλα και την βανίλια.
  • Έπειτα, ρίχνουμε και το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε τρία μικρά ταψάκια, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τα υλικά σε ισόποσες ποσότητες μέσα στο κάθε ταψί. Θα πρέπει κάθε ταψί, να έχει μία λεπτή στρώση.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • Κανέλα
  • 2 σταγόνες λεμόνι

Το βράζουμε για 2-3 λεπτά. Για να ρίξουμε το σιρόπι πρέπει το παντεσπάνι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο.

Για την κρέμα:

  • 1 κρέμα πατισερί
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 αυγό

Για την επικάλυψη:

Θα φτιάξουμε σαντιγί με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και βανίλια.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα. Από πάνω στολίζουμε με σαντιγί, μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο και φυσικά κερασάκια. Έτοιμη! Θα έχετε μία υπέροχη και γευστική τούρτα αμυγδάλου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon