Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει.

Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει. Επομένως, εάν αναζητάτε κάτι που θα συνδυάζει τη γεύση με την υγιεινή διατροφή, τότε αυτή εδώ η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Ένα καταπληκτικό γλυκό, που δεν θα σας απογοητεύσει. Μάλιστα, θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε ήδη τα περισσότερα από τα υλικά που χρειάζεστε για την παρασκευή της πίτας.

Υλικά για την αμυγδαλόπιτα:

  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αυγά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση για την αμυγδαλόπιτα:

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά
  • Προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια
  • Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αυγών
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνουμε το μείγμα μα σε αντικολλητικό σκεύος
  • Ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο
  • Μόλις βγει από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι, αφού το έχουμε ήδη αφήσει να κρυώσει

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μπρίκι τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφού δέσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήσουμε να κρυώσει καλά, μέχρι να βγει η αμυγδαλόπιτα από το φούρνο. Σερβίρουμε την αμυγδαλόπιτα είτε με αμύγδαλο τριμμένο από πάνω, είτε με σαντιγί (κατά προτίμηση σπιτική, που την έχουμε χτυπήσει με λίγο κονιάκ) και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, είτε περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και φυσικά.. ψιλοκομμένα αμύγδαλα!
Καλή σας όρεξη!

Δείτε και μία παραλλαγή με αλεύρι αμυγδάλου με πεντανόστιμα σύκα από πάνω:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι ασφαλής η απόψυξη στα μικροκύματα;

Απόψυξη μικροκύματα: Η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων σας για την απόψυξη των τροφίμων είναι ασφαλής, αλλά πρέπει να μαγειρέψετε το φαγητό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόψυξης, για να μην αναπτυχθούν επιβλαβή βακτήρια.

Πόσα ροφήματα με καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία;

Καφές ημικρανία: Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν τρία ή περισσότερα ροφήματα με καφεΐνη είχαν υψηλότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ποσότητα καφεΐνης δεν σταμάτησε την ημικρανία. 

Καιρός να εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας και να μαγειρέψετε!

Διαισθητική μαγειρική: Μην δεσμεύεστε από την αλληλουχία βημάτων μιας συνταγής, ούτε από την στείρα αναπαραγωγή υλικών. Προσαρμόστε κάθε πιάτο στα γούστα σας, έχοντας εμπιστοσύνη στις αισθήσεις σας!

Νόστιμο σάντουιτς για τη δουλειά

Σνακ: Φτιάξτε ένα νόστιμο, υγιεινό και vegan σνακ για την εργασία σας ή τη βόλτα σας. Γνωρίστε πώς να τρώτε υγιεινά, χωρίς να στερείστε τις λαχταριστές γεύσεις.

5 τροφές που μειώνουν την πίεση

Υπέρταση: Η αλλαγή της διατροφής μπορεί να μειώσει σημαντικά την υψηλή πίεση, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Παρακάτω θα βρείτε 5 τροφές που συνίσταται να καταναλώνετε καθημερινά.

Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό φράουλα!

Παγωτό: Το παγωτό είναι η καλύτερη επιλογή γλυκού για το καλοκαίρι! Μπορείς να το απολαύσεις στην ξαπλώστρα σου, στη βόλτα σου ή και στο σπίτι σου με την παρέα σου!

Φτιάξτε το πιο αποτοξινωτικό smoothie που έχετε πιει!

Smoothies: Προσθέστε τα smoothies στη ζωή σας και αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες. Αντικαταστήστε τα συμπληρώματα διατροφής με φυσικές βιταμίνες που θα σας δώσουν την ενέργεια που σας χρειάζεται!

Ο θηλασμός αντί για βρεφική φόρμουλα προτείνεται συχνά στις μητέρες ως φυσική εναλλακτική λύση, αλλά δεν είναι τόσο απλό

Ο θηλασμός μπορεί επίσης να προκαλέσει ιατρικές επιπλοκές, όπως ραγισμένες και αιμορραγικές θηλές, φραγμένους πόρους και μαστίτιδα, όπου ο ιστός του μαστού μολύνεται.