Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει.

Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει. Επομένως, εάν αναζητάτε κάτι που θα συνδυάζει τη γεύση με την υγιεινή διατροφή, τότε αυτή εδώ η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Ένα καταπληκτικό γλυκό, που δεν θα σας απογοητεύσει. Μάλιστα, θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε ήδη τα περισσότερα από τα υλικά που χρειάζεστε για την παρασκευή της πίτας.

Υλικά για την αμυγδαλόπιτα:

  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αυγά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση για την αμυγδαλόπιτα:

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά
  • Προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια
  • Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αυγών
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνουμε το μείγμα μα σε αντικολλητικό σκεύος
  • Ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο
  • Μόλις βγει από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι, αφού το έχουμε ήδη αφήσει να κρυώσει

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μπρίκι τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφού δέσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήσουμε να κρυώσει καλά, μέχρι να βγει η αμυγδαλόπιτα από το φούρνο. Σερβίρουμε την αμυγδαλόπιτα είτε με αμύγδαλο τριμμένο από πάνω, είτε με σαντιγί (κατά προτίμηση σπιτική, που την έχουμε χτυπήσει με λίγο κονιάκ) και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, είτε περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και φυσικά.. ψιλοκομμένα αμύγδαλα!
Καλή σας όρεξη!

Δείτε και μία παραλλαγή με αλεύρι αμυγδάλου με πεντανόστιμα σύκα από πάνω:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Γυναίκες αβοκάντο: Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών C, E, K και B6 και ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου και καλίου.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.