Διατροφή

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Αν θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με σιρόπι που μπορείτε να το φάτε στο χέρι, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάστε την!

Aν θέλετε μια απολαυστική χειμωνιάτικη συνταγή που δεν είναι πολύ γλυκιά και δεν θα σας λιγώσει, τότε δοκιμάστε το παρακάτω επιδόρπιο. Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή που αναφέρεται σε μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ένα ζουμερό σιρόπι. Είναι μια φρέσκια εύκολη συνταγή που εμπνεύστηκαν ζαχαροπλάστες για να δώσουν την δυνατότητα ακόμα και στους πιο ανίδεους να δημιουργήσουν ένα γλυκό που όμοιό τους δεν έχει φάει κανείς. Έχει σχετικά λίγα συστατικά και δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να παρασκευαστεί. Συγκεκριμένα περιέχει δεκατρία συστατικά και ακολουθούνται μόνο τέσσερα βήματα για την παρασκευή της συνταγής.

Υλικά συνταγής

  • 6 ασπράδια αυγών (προτιμάμε ελεύθερης βοσκής)
  • 185gr βούτυρο λιωμένο (σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρίκι)
  • 1 1/2 φλιτζάνι (240gr) μείγμα ζάχαρης άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180gr) αμύγδαλο
  • 1/2 φλιτζάνι (75gr) απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού ψιλοτριμμένο για σερβίρισμα

Για την παρασκευή του σιροπιού:

  • 1/2 φλιτζάνι (125ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι (75γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο

Τα τέσσερα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι πολύ εύκολα και είναι τα εξής:

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας). Λαδώνουμε ένα ταψί με μετρίου μεγέθους ή ταψί με 12 έως 15 θέσεις για μάφιν. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ελαφρώς αφράτα. Συνεχίζεται χτυπώντας με σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και τις φλούδες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με κουτάλι στο έτοιμο και βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 2

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπορούμε να βυθίζουμε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε σε δίσκο. Πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το σιρόπι, τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε, για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι (είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε ακόμα και αν δεν ξέρετε τίποτα από μαγειρική).

Βήμα 4

Περιχύνουμε και διακοσμούμε τα κέικ με κρέμα γάλακτος, σιρόπι και ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα μείνετε άναυδοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.