Διατροφή

Το ρόδι VS κόκκινο κράσι και πράσινο τσάι

Το ρόδι VS κόκκινο κράσι και πράσινο τσάι
  H αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές ισχυρότερη από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος. Το παραπάνω συμβαίνει χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του ροδιού σε  ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, σύμφωνα με μετρήσεις ORAC (μέθοδος μέτρησης της αντιοξειδωτικής ποσότητας και δράσης τροφίμων) . Τα οφέλη του ανθρώπινου οργανισμού από το ρόδι είναι : […]

 

H αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές ισχυρότερη από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Το παραπάνω συμβαίνει χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του ροδιού σε  ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, σύμφωνα με μετρήσεις ORAC (μέθοδος μέτρησης της αντιοξειδωτικής ποσότητας και δράσης τροφίμων) .

Τα οφέλη του ανθρώπινου οργανισμού από το ρόδι είναι :

    • Η περισσότερο γνωστή χρήση του φρούτου αφορά στην προστασία της καρδιάς, σύμφωνα με κάποιες εργαστηριακές μελέτες .

 

    • Οι τανίνες που περιέχει επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του οξειδωτικού στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό).

 

    • Η κατανάλωση του χυμού για 2 εβδομάδες από ασθενείς που παρουσίαζαν υψηλή πίεση είχε θετικά αποτελέσματα , σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2001 (Aviram και Dornfeld).

 

    • Το ρόδι και ιδιαίτερα το εκχύλισμά του, μπορεί να μειώσει τη διάβρωση των χόνδρων, βοηθώντας έτσι κατά της οστεοαρθρίτιδας.

 

    • Εχει αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική δράση κατά της οδοντικής πλάκας.

 

    • Είναι καλή πηγή βιταμίνης C

 

    • Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και σε φυλλικό οξύ.