Διατροφή

Το αλάτι δημιουργεί έλκος;

Το αλάτι δημιουργεί έλκος;
Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ένα παθογόνο μικρόβιο, που έχει τη δυνατότητα να επιβιώνει στο όξινο περιβάλλον του στομαχιού και του δωδεκαδάκτυλου και το οποίο ευθύνεται σε ποσοστά 90% για την πρόκληση έλκους στο δωδεκαδάκτυλο και 80% για το έλκος στομάχου. Το αλάτι δημιουργεί έλκος; “Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr η Νικόλ Τσιάνη Κλινική Διαιτολόγος – […]


Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ένα παθογόνο μικρόβιο, που έχει τη δυνατότητα να επιβιώνει στο όξινο περιβάλλον του στομαχιού και του δωδεκαδάκτυλου και το οποίο ευθύνεται σε ποσοστά 90% για την πρόκληση έλκους στο δωδεκαδάκτυλο και 80% για το έλκος στομάχου. Το αλάτι δημιουργεί έλκος;

“Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr η Νικόλ Τσιάνη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Χολαργός-Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Νεότερες έρευνες από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Μπεθέσδα του Μέριλαντ στις Η.Π.Α, ανακάλυψαν ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού στο στομάχι προάγουν την ενεργοποίηση γονιδίων του ελικοβακτηρίδιου, που το καθιστούν περισσότερο επιθετικό και επικίνδυνο αυξάνοντας την παθογόνο δράση του. Έτσι, υπάρχει ακόμη ένας σοβαρός λόγος, για να τρώμε κάθε μέρα μόνο την ποσότητα του αλατιού που χρειαζόμαστε (ποσότητα που περιέχεται σε 1 κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή περίπου 5 γραμμάρια). Εκτός από την υψηλή πίεση, τα καρδιακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή μας φαίνεται ότι προάγει και τη δημιουργία έλκους στο στομάχι και στο δωδεκαδάκτυλο.