Διατροφή

Τα αμύγδαλα μειώνουν το κοιλιακό λίπος!

Τα αμύγδαλα μειώνουν το κοιλιακό λίπος!
Δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της. Μια νέα μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας αναδεικνύει πως είναι το ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να χάσουν λίπος […]

Δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της. Μια νέα μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας αναδεικνύει πως είναι το ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να χάσουν λίπος από την κοιλιά!

Αρχκά να τονίσουμε ότι το αμύγδαλο βγαίνει σε δυο εκδοχές, τη γλυκιά και την πικρή έκδοση, από τις οποίες η πρώτη είναι η βρώσιμη και η δεύτερη χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή του αμυγδαλέλαιου. Το αμύγδαλο ακόμα επεξεργάζεται και βγαίνει σε διάφορες μορφές, όπως είναι το γάλα από αμύγδαλο, το αλεύρι και το βούτυρο αμυγδάλου.

Το λίπος στην κοιλιά λοιπόν βρίσκεται κοντά σε αρκετά ζωτικά όργανα, είναι πιο επικίνδυνο από το λίπος σε άλλα σημεία του σώματος. Με την επιλογή του αμύγδαλου έναντι τροφών που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες συμβάλλουμε σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, μέσω της μείωσης του κοιλιακού λίπους, λένε οι ερευνητές.

Το μεταβολικό σύνδρομο, που συμβάλλει στην πρώιμη στεφανιαία αρτηριοπάθεια αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη λεγόμενη κοιλιακή παχυσαρκία. Οι ερευνητές λοιπόν ανέφεραν πως μόλις 42 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες –σνακ που θα πρέπει να επιλέξουμε αντί για ένα ατομικό τσουρέκι ή ένα ατομικό κέικ με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων– είναι αρκετά για να βελτιωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των βλαβερών λιπιδίων στο αίμα, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Forbes.

Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια τόνισαν πως υποχώρησε επίσης και το κοιλιακό λίπος χάρη στον ξηρό καρπό. Τα αμύγδαλα παρέχουν λίγους υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών, έτσι προτείνεται ως το πλέον ιδανικό σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μία μερίδα αμύγδαλα (30 γραμμάρια) περιλαμβάνει περίπου 20-24 ολόκληρα αμύγδαλα. Η μερίδα αυτή παρέχει περίπου 163 θερμίδες, 14 γραμμάρια λιπαρά, 3,5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια υδατάνθρακες.