Διατροφή

Τα αμέτρητα οφέλη του ροδάκινου

Τα αμέτρητα οφέλη του ροδάκινου
Ο Ιούνιος είναι η εποχή του… Μας συντροφεύει πλέον παντού, στο σπίτι, στη δουλειά, στην παραλία, παντού… Ένα υπέροχο φρούτο πλούσιο σε βιταμίδες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε που ακριβώς οφελεί στον οργανισμό μας: Όραση Τα ροδάκινα περιέχουν υψηλά επίπεδα  β-καροτίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την […]

Ο Ιούνιος είναι η εποχή του… Μας συντροφεύει πλέον παντού, στο σπίτι, στη δουλειά, στην παραλία, παντού… Ένα υπέροχο φρούτο πλούσιο σε βιταμίδες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε που ακριβώς οφελεί στον οργανισμό μας:

Όραση

Τα ροδάκινα περιέχουν υψηλά επίπεδα  β-καροτίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την υγεία των ματιών. Η τακτική κατανάλωση των ροδάκινων αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην υγεία της όρασης μας. Συγκεκριμένα, η β-καροτίνη θρέφει και προστατεύει τους αμφιβληστροειδείς των ματιών σας από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη του καταρράκτη και της εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Λαμπερό και υγιές Δέρμα

Απαραίτητες για την υγεία του δέρματός μας είναι οι βιταμίνες A και C, και το ροδάκινο τις περιέχει και με το παραπάνω. Η βιταμίνη A το ενυδατώνει, κάνοντας το απαλό, ενώ η C ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Διατήρηση βάρους

Περιέχει μόλις 68 θερμίδες, με την ποσότητα ζάχαρης να μην δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, τα ροδάκινα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιο ανθυγιεινό σνακ.

Κατά του καρκίνου

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανάπτυξης καρκινογόνων κυττάρων. Είναι γνωστά, κυρίως, για την αποτελεσματική προστασία του οργανισμού κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και μορφές καρκίνου του στόματος.

Χοληστερόλη

Η συχνή κατανάλωση ροδάκινων μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά χοληστερόλης και προβλήματα που οδηγούν σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Αυτό διότι περιέχουν φαινολικές ενώσεις που εμποδίζουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας. Επίσης, είναι τροφή με β-καροτίνη, η οποία επίσης βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.