Διατροφή

Τα 6 μη στην προετοιμασία μιας μακαρονάδας

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
  Το να φτιάξει κάποιος μακαρόνια θεωρείται εύκολη υπόθεση. Ακόμα και όσοι/όσες δεν έχουν καλές σχέσεις με την κουζίνα, μια μακαρονάδα μπορούν να βράσουν. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι γίνονται πολλά σφάλματα κατά την παρασκευή αυτού του εύκολου φαγητού που αλλοιώνουν τη γεύση του και είναι δεν είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Ποια είναι λοιπόν τα […]

 

Το να φτιάξει κάποιος μακαρόνια θεωρείται εύκολη υπόθεση. Ακόμα και όσοι/όσες δεν έχουν καλές σχέσεις με την κουζίνα, μια μακαρονάδα μπορούν να βράσουν. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι γίνονται πολλά σφάλματα κατά την παρασκευή αυτού του εύκολου φαγητού που αλλοιώνουν τη γεύση του και είναι δεν είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συχνά λάθη;

  1. Δεν ρίχνετε αλάτι στο νερό που βράζει μες στην κατσαρόλα ή το ρίχνετε πολύ νωρίς, όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι να ρίχνετε αλάτι όταν το νερό έχει πάρει βράση.
  2. Ρίχνετε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  3. Αμελείτε να ανακατεύετε τακτικά τα μακαρόνια όσο βράζουν.
  4. Δεν συνοδεύετε τα μακαρόνια με την κατάλληλη σάλτσα. Για παράδειγμα όσο πιο πλούσια και πυκνή σε υφή είναι σάλτσα τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να «δέσει» με οποιοδήποτε είδος μακαρονιού έχει πτυχώσεις ή τρύπες, όπως είναι οι πένες.
  5. Σουρώνετε τα μακαρόνια και μετά τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Αυτό απομακρύνει το άμυλο, θρεπτικό συστατικό για την καλή υγεία του οργανισμού.
  6. Δεν φροντίζετε να κρατήσετε λίγο από το νερό από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια. Τι θα το κάνετε; Θα ραντίσετε τη μακαρονάδα σας, αφού πρώτα την έχετε σερβίρει σε ένα πιάτο με μπόλικη σάλτσα.