Διατροφή

Συνταγή της ημέρας: Σαλάτες για αποτοξίνωση

Συνταγή της ημέρας: Σαλάτες για αποτοξίνωση
Η αποτοξίνωση δεν είναι απλά μόδα της εποχής. Είναι χρήσιμη για τον οργανισμό μας. Αρκεί, όπως σε όλα τα πράγματα, να μην το παρακάνουμε. Ως αποτοξίνωση ορίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά το ανθρώπινο σώμα (από τη γέννηση έως το θάνατο) προκειμένου να εξουδετερώσει και, στη συνέχεια, να απαλλαγεί από όλες τις τοξίνες και τα […]

Η αποτοξίνωση δεν είναι απλά μόδα της εποχής. Είναι χρήσιμη για τον οργανισμό μας. Αρκεί, όπως σε όλα τα πράγματα, να μην το παρακάνουμε.

Ως αποτοξίνωση ορίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά το ανθρώπινο σώμα (από τη γέννηση έως το θάνατο) προκειμένου να εξουδετερώσει και, στη συνέχεια, να απαλλαγεί από όλες τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Τοξίνες, οι οποίες εισρέουν, καθημερινά, στο σώμα από τον αέρα που αναπνέουμε, από τα υγρά που πίνουμε, από την τροφή που τρώμε, από ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας (καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.) και από το τι σκεφτόμαστε (αρνητικές σκέψεις) και αισθανόμαστε (θλίψη, ζήλια, θυμό).

Το ανθρώπινο σώμα γνωρίζει ακριβώς πώς να πετύχει την αποτοξίνωση, χωρίς τη δική μας συμμετοχή. Δυστυχώς όμως, τις αρκετές φορές, επειδή οι περισσότεροι είναι τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, το σώμα αδυνατεί να τις αποβάλλει σύντομα. Και εκεί χρειάζεται βοήθεια.

Η δική μας βοήθεια είναι δύο συνταγές για σαλάτες αποτοξίνωσης

Με μπρόκολο και κουνουπίδι
Συστατικά
1 μπρόκολο (μόνο το κεφάλι, όχι τα κοτσάνια)
1/4 ή 1/2 κουνουπίδι (μόνο το κεφάλι, όχι τα κοτσάνια)
1 καρότο
1 παντζάρι (τον βολβό όχι τα φύλλα)
Ένα μικρό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. σπόρους ηλίανθου
Μια πρέζα κουρκουμά
Μια πρέζα κύμινο
Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, για γεύση
2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε το μπρόκολο, μετά το κουνουπίδι, μετά το καρότο και μετά το παντζάρι. Προσθέστε τους σπόρους ηλίανθου και τον μαϊντανό στο μίγμα λαχανικών. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και δοκιμάστε.

Με γιαούρτι
Συστατικά
1 iceberg
1 μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
1 μεγάλο αγγούρι
4 κ.σ. γιαούρτι light
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι
Εκτέλεση
Πλύντε καλά και κόψτε, σε χοντρά κομμάτια, τα σαλατικά. Κόψτε και προσθέστε το αγγούρι σε φέτες. Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι light, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το δυόσμο και λίγο αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Περιχύστε την σαλάτα με την σος που φτιάξατε και απολαύστε την.