Διατροφή

Πεϊνιρλί με σπανάκι και αβγό: Πιάτο για μικρούς και μεγάλους

Πεϊνιρλί με σπανάκι και αβγό: Πιάτο για μικρούς και μεγάλους
Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Πεϊνιρλί με σπανάκι και αβγό     

15′  Χρόνος Εκτέλεσης – 20΄Χρόνος Ψησίματος – 5 μερίδες – 3 Βαθμός Δυσκολ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Χτυπάμε το αλάτι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ με τον γάντζο.
  • Προσθέτουμε τα αλεύρια και χτυπάμε για 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
  • Σκεπάζουμε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1-1 ½ ώρα).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.
  • Φτιάχνουμε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς το προς τα μέσα.

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε να γίνει μία ωραία παχύρευστη σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση

  • Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.
  • Ψήνουμε για 17 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, σπάμε το αβγό σε κάθε βαρκάκι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.