Διατροφή

Συνταγές με τσόφλια αυγού για extra ασβέστιο

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Ένα κέλυφος αυγού (τσόφλι) αποτελείται κατά 90% από ασβέστιο και είναι μια φυσική πηγή μετάλλων. Το σώμα απορροφά εύκολα το ασβέστιο από τα τσόφλια των αυγών λόγω της χημικής σύνθεσης που έχει το κέλυφος τους και η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των ανθρώπινων οστών και των δοντιών. Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν […]

Ένα κέλυφος αυγού (τσόφλι) αποτελείται κατά 90% από ασβέστιο και είναι μια φυσική πηγή μετάλλων. Το σώμα απορροφά εύκολα το ασβέστιο από τα τσόφλια των αυγών λόγω της χημικής σύνθεσης που έχει το κέλυφος τους και η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των ανθρώπινων οστών και των δοντιών. Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας. Ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, η συνιστώμενη δόση είναι 1,5 έως 3 γραμμάρια θρυμματισμένου κελύφους αυγού.

Συνταγές για τσόφλια αυγών

Α) Πλύνετε 8 τσόφλια αυγών, στεγνώστε τα και συνθλίψτε τα. Στη συνέχεια περιχύστε τα με τον χυμό 2 λεμονιών και αφήστε τα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Όταν τα τσόφλια μουσκέψουν καλά, θα μαλακώσουν. Τότε, φιλτράρετε το υγρό και αναμίξτε τα με 1 λίτρο κονιάκ και ένα κιλό μέλι. Αφήστε το να σταθεί για 7 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καταναλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

Β) Πλύνετε 4 ή 5 τσόφλια αβγών, συνθλίψτε τα και βάλτε τα σε 3 λίτρα νερό. Φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες και χρησιμοποιήσετε το μείγμα ως πόσιμο νερό. Πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα με λίγο χυμό λεμονιού.