Διατροφή

Σαλάτα: Δημιουργήστε μια γευστικότατη σαλάτα με γαρίδες

Σαλάτα: Δημιουργήστε μια γευστικότατη σαλάτα με γαρίδες
Σαλάτα: Η σαλάτα με τις γαρίδες είναι χορταστική και ελαφριά ταυτόχρονα.

Η σαλάτα με τις γαρίδες είναι χορταστική και ελαφριά ταυτόχρονα. Είναι επίσης πολύ γρήγορη στην παρασκευή της, ειδικά αν προετοιμάζετε μερικά από τα πράγματα εκ των προτέρων, κάτι που είναι καλό να το κάνετε. Αποτελεί ένα υγιεινό και νόστιμο δείπνο με σαλάτα και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 έως 2 ημέρες.

Σαλάτα με γαρίδες

Για τη βινεγκρέτ κόλιαντρο:

  • 1 λάιμ, χυμό
  • 2 κουταλιές της σούπας κιμάς κόλιανδρος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για τα ψητά λαχανικά:

  • 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 jalapeno, κομμένο στη μέση (αφαιρέστε τους σπόρους για λιγότερη φωτιά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για ψητές γαρίδες:

  • 1 κιλό γαρίδες (25-30 μετρήσεις), ξεφλουδισμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 2 κεφάλια μαρούλι, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο γλυκό καλαμπόκι, αποψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 αβοκάντο, χωρίς τα κουκούτσια και ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4-6 ουγγιές τυρί

Μέθοδος παρασκευής:

Προθέρμανση γκριλ: Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε αέριο, ανάψτε τους καυστήρες σας σε μέτρια προς υψηλή και αφήστε να προθερμανθούν. Εάν χρησιμοποιείτε κάρβουνα, προετοιμαστείτε για απευθείας ψήσιμο στη σχάρα.

Φτιάξτε τη βινεγκρέτ: Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, συνδυάστε το χυμό λάιμ, τον κιμά, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το καπάκι και ανακινήστε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε στην άκρη. Η βινεγκρέτ μπορεί να παρασκευαστεί εκ των προτέρων και να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν σας περισσέψει ντρέσινγκ, θα διατηρηθεί καλά στο ψυγείο για μια εβδομάδα.