Διατροφή

Ποιες τροφές δεν τρώνε οι καρδιολόγοι

Ποιες τροφές δεν τρώνε οι καρδιολόγοι
Πέντε Αμερικανοί καρδιολόγοι αποκαλύπτουν ποιες τροφές δεν βάζουν στο σπίτι τους για να προστατεύουν την καρδιά τους… Το κόκκινο κρέας: O Dr Ronald J. Scheib, καρδιολόγος και ιατρικός διευθυντής του Pritikin Longevity Center & Spa λέει: «Αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας όσο γίνεται. Είναι μια τροφή που αυξάνει τις καρδιακές προσβολές, την παχυσαρκία και τον διαβήτη.» […]

Πέντε Αμερικανοί καρδιολόγοι αποκαλύπτουν ποιες τροφές δεν βάζουν στο σπίτι τους για να προστατεύουν την καρδιά τους…

Το κόκκινο κρέας: O Dr Ronald J. Scheib, καρδιολόγος και ιατρικός διευθυντής του Pritikin Longevity Center & Spa λέει: «Αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας όσο γίνεται. Είναι μια τροφή που αυξάνει τις καρδιακές προσβολές, την παχυσαρκία και τον διαβήτη.» Ο Dr Robert Kloner, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Καρδιαγγειακής στο Huntington Medical Research Institutes αναφέρει: «Προσπαθώ να αποφεύγω τα λιπαρά κόκκινα κρέατα. Ακόμα κι αν θέλετε να φάτε μία μπριζόλα, απομακρύνετε όλο το εμφανές λίπος.»

Τα αναψυκτικά: Ακόμα και αυτά που είναι χωρίς ζάχαρη και προτείνονται στις δίαιτες, μπορεί, με υπερβολική κατανάλωση να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. «Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών προωθεί μια ακίδα ινσουλίνης, η οποία οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από μεταβολικές διαταραχές» αναφέρει ο Dr. Adam Splaver, καρδιολόγος – παθολόγος.

Τα επεξεργασμένα κρέατα: «Εγώ σίγουρα μένω μακριά από μπέικον, λουκάνικα και γενικά πράγματα που έχουν πολύ νάτριο ή συντηρητικά» λέει η Dr Jennifer Haythe, καρδιολόγος και επίκουρος καθηγήτρια ιατρικής στο Columbia-Presbyterian στη Νέα Υόρκη. «Τα επεξεργασμένα κρέατα είναι όλα πολύ επιβαρυντικά για την υγεία μας. Το μπέικον έχει πολλά λιπαρά και το ίδιο ένοχη είναι ακόμη και η γαλοπούλα» συμβουλεύει η Dr. Nieca Goldberg, καρδιολόγος και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυναικών Joan H. Tisch στο NYU Langone Medical Center.

Τα γλυκά: «Δεν έχουν γενικά καμία διατροφική αξία και περιέχουν συχνά κρυμμένα κορεσμένα λίπη και τα υδρογονωμένα λίπη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την κακή χοληστερόλη. Η προσθήκη ζάχαρης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, η οποία μπορεί να υπερφορτώσει το συκώτι σας και να προκαλέσει αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη τύπου 2» εξηγεί ο Dr. Adam Splaver.