Διατροφή

Ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφικό σας πρόγραμμα

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
  Οι ειδικοί μας προτείνουν να ενσωματώσουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα το 2017 τις παρακάτω τροφές:  Κεφίρ Είναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία. Πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, πυριδοξίνη, βιοτίνη, καθώς και σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει επίσης λιγότερη λακτόζη και έτσι δεν δημιουργεί φουσκώματα σε άτομα με δυσανεξία. Όσπρια Τα […]

 

Οι ειδικοί μας προτείνουν να ενσωματώσουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα το 2017 τις παρακάτω τροφές:

 Κεφίρ

Είναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία. Πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, πυριδοξίνη, βιοτίνη, καθώς και σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει επίσης λιγότερη λακτόζη και έτσι δεν δημιουργεί φουσκώματα σε άτομα με δυσανεξία.

Όσπρια

Τα όσπρια είναι τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο κ.ά. Συνδυάστε τα όσπρια με δημητριακά, (π.χ., φακόριζο) για να αυξήσετε την βιολογική αξία των πρωτεϊνών. Για να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν, συνδυάστε τα με μία πηγή βιταμίνης C.

Αβγά

Το αβγό καλύπτει το 5-10% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη, παρέχοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός. Περιέχει βιταμίνη Κ, για υγιή οστά και χολίνη, που ενισχύει τη μνήμη και προφυλάσσει το συκώτι από την υπερβολική συσσώρευση λίπους. Προτιμάτε να καταναλώνετε αβγά τις ημέρες που θα καταναλώσετε ως κύριο γεύμα όσπρια, ζυμαρικά ή «λαδερό» φαγητό.

Ψάρια

Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν βασική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη D, ψευδάργυρο και σελήνιο, είναι καλή πηγή σιδήρου και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Τα ψάρια, και ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια, είναι πλούσια σε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.