Διατροφή

Οι τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα

Οι τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα
Το καλοκαίρι συνδυάζεται με θάλασσα και η θάλασσα με το σοκολατένιο μαύρισμα. Οι περισσότεροι κάθονται αρκετές ώρες στον ήλιο όπου σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα επιδιώκουν ν’ αποκτήσουν χρυσαφένιο μαύρισμα. Εκτός όμως από τα προϊόντα μαυρίσματος υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι που μπορούν να μας ενισχύσουν σε αυτή την προσπάθεια. Επιλέγοντας κάποιες τροφές μπορούμε […]

Το καλοκαίρι συνδυάζεται με θάλασσα και η θάλασσα με το σοκολατένιο μαύρισμα. Οι περισσότεροι κάθονται αρκετές ώρες στον ήλιο όπου σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα επιδιώκουν ν’ αποκτήσουν χρυσαφένιο μαύρισμα. Εκτός όμως από τα προϊόντα μαυρίσματος υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι που μπορούν να μας ενισχύσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Επιλέγοντας κάποιες τροφές μπορούμε να δώσουμε ώθηση στον οργανισμό μας να παράγει περισσότερη μελανίνη και ως εκ τούτου να έχουμε ένα πιο γρήγορο και πιο έντονο μαύρισμα. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές;

1) Πρώτο και καλύτερο φυσικά το καρότο το οποίο περιλαμβάνεται και σε προϊόντα μαυρίσματος. Τα ωμά καρότα αποτελούν φυσικά την καλύτερη πηγή καροτίνης. Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε ένα γρήγορο μαύρισμα δεν έχετε παρά να καταναλώνετε αρκετά καρότα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Άλλα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα σπαράγγια, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες μπορεί να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.

2) Ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α είναι και τα μάνγκο. Το εξωτικό αυτό φρούτο έχει την ικανότητα να ενισχύει τον οργανισμό με την κατάλληλα ποσότητα βιταμίνης η οποία με τη σειρά της βοηθά στο μαύρισμα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα φρούτα με αυτές τις ιδιότητες όπως είναι τα βερύκοκα, τα ροδάκινα και τα πεπόνια. Επιπλέον, οι Βιταμίνες Β και Β6 που βρίσκονται στο καρπούζι συμβάλλουν ιδιαίτερα στο μαύρισμα.

3) Οι κρόκοι των αυγών αποτελεί μια πολύ καλή λύση για έντονο μαύρισμα. Ακριβώς επειδή περιέχουν βιταμίνη Α θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο επειδή το αυγό είναι και κίνδυνος για τη χοληστερίνη καλό θα ήταν να αρκείστε σε δυο κρόκους τη βδομάδα.

4) Εξίσου καλά αποτελέσματα δίνουν και τα λευκά τυριά. Μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή είτε ωμά είτε μαγειρεμένα.

5) Οι αναπλαστικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι πολύ σημαντικές για το δέρμα. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά και τα Ω3 λιπαρά που διαθέτει ενισχύουν την αναζωογόνηση του δέρματος και αυτό συμβάλλει και στο μαύρισμα.

Με την συνεργασία της Μαρίας Σπύρος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος .