Διατροφή

Μυστικά για να διώξετε τη μυρωδιά τηγανιτού από την κουζίνα σας

Μυστικά για να διώξετε τη μυρωδιά τηγανιτού από την κουζίνα σας
Ο χειμώνας εκτός από το κρύο φέρνει μαζί του και άλλες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τον… εγκλωβισμό της μυρωδιάς από το μαγείρεμα στην κουζίνα, μιας και δεν ανοίγουμε για ώρα τα παράθυρα.  Μια από τις πιο έντονες και ενοχλητικές, πολλές φορές, μυρωδιές από το μαγείρεμα είναι το τηγάνισμα. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν το […]

Ο χειμώνας εκτός από το κρύο φέρνει μαζί του και άλλες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τον… εγκλωβισμό της μυρωδιάς από το μαγείρεμα στην κουζίνα, μιας και δεν ανοίγουμε για ώρα τα παράθυρα.

 Μια από τις πιο έντονες και ενοχλητικές, πολλές φορές, μυρωδιές από το μαγείρεμα είναι το τηγάνισμα. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν το σαλόνι και η κουζίνα είναι ενιαίος χώρος. Υπάρχει, ωστόσο, ένα κόλπο και μάλιστα εύκολο το οποίο μπορείτε να εφαρμόζετε μετά από κάθε τηγάνισμα για καθαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι αρκετό νερό και δύο ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το να βράσει για αρκετά λεπτά και το σπίτι θα μοσχομυρίσει έχοντας εξαφανίσει όλες τις μυρωδιές.

 Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες από πατάτα και λεμόνι. Αφού κρατήσετε μερικές φλούδες από τις πατάτες που τηγανίσετε, ρίξτε τις σε ένα σταχτοδοχείο μαζί με φλούδες λεμονιού. Ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών κάνει την καλύτερη δουλειά με τις έντονες μυρωδιές. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Το μείγμα λεμονιού και φλούδας θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Μια ακόμη λύση είναι να πάρετε φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια και να τα βάλετε μέσα σε ένα ταψί στο φούρνο (αλλά με ανοιχτή την πόρτα) για μερικά λεπτά. Η μυρωδιά της τηγανίλας θα εξαφανιστεί γρήγορα και εύκολα.