Διατροφή

Καρδιακά νοσήματα: Τι να εντάξεις στο πρωινό σου

Καρδιακά νοσήματα: Τι να εντάξεις στο πρωινό σου
Καρδιακά νοσήματα: Ενώ η καρδιακή νόσος είναι η Νο. 1 αιτία θανάτου τόσο στους Αμερικανούς άνδρες όσο και στις γυναίκες, η διατροφή σας μπορεί να λειτουργήσει ως μια επιλογή τρόπου ζωής για να μειώσετε τον κίνδυνο

Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα γεύμα πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είναι μια καλή συνήθεια για μακροχρόνια υγεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, όταν το πρωινό σας περιλαμβάνει υγιεινές συνταγές που περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3.

Ενώ η καρδιακή νόσος είναι η Νο. 1 αιτία θανάτου τόσο στους Αμερικανούς άνδρες όσο και στις γυναίκες, η διατροφή σας μπορεί να λειτουργήσει ως μια επιλογή τρόπου ζωής για να μειώσετε τον κίνδυνο. Λοιπόν, πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι φροντίζετε την καρδιά σας, ενώ τρέχετε να προλάβετε τόσα τα πρωινά της βδομάδας;

Ζεστά δημητριακά με παπάγια 

Αυτή η συνταγή είναι μια πολύ καλή επιλογή! Η παπάγια και η βρώμη περιέχουν υγιείς για την καρδιά ίνες, μέταλλα και μια μικρή ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης. Για να μην αναφέρουμε ότι η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε πολλές παρτίδες για να έχετε πρωινό έτοιμο για ολόκληρη την εβδομάδα.

Μέγεθος μερίδας: 1

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συστατικά: 1/2 φλιτζάνι βρώμη, 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό (ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε να είναι τα δημητριακά σας), κανέλα, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι καρύδας, 1/2 φλιτζάνι φρέσκια παπάγια, 1/4 φλιτζάνι granola, 1 κουταλιά συμπλήρωμα πρωτεΐνης (προαιρετικά).

Οδηγίες: Συνδυάστε τη βρώμη, την κανέλα και το ζεστό νερό στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε στη φωτιά για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να πήξει το φαγητό. Σε ένα μπολ, προσθέστε γιαούρτι καρύδας, φρέσκια παπάγια και granola. Ενσωματώστε και τα υπολοιπα υλικά.

Chiaseed πουτίγκα με βατόμουρο και κακάο

Οι πουτίγκα Chiaseed είναι μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό, επειδή είναι εύκολο να τηνετοιμάσετε το προηγούμενο βράδυ και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για ένα γρήγορο γεύμα το πρωί. Οι σπόροι Chia είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών ινών και ωμέγα-3 και περιέχουν μια μικρή ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης. Το κακά είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα σημαντικό ορυκτό που παίζει ρόλο σε περισσότερα από 300 ένζυμα που χρησιμοποιούνται σε σημαντικές διαδικασίες όπως η σύνθεση DNA, RNA και πρωτεϊνών. 

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συστατικά: 1 φλιτζάνι σπόροι chia, 2 φλιτζάνια μη γαλακτοκομικό γάλα (δοκιμάστε αμύγδαλο, κάσιους ή γάλα καρύδας), 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μούρα, 1/4 φλιτζάνι ωμό κακάο, γλυκαντικό για γεύση, όπως σιρόπι σφενδάμου ή τοπικό μέλι (προαιρετικό).

Οδηγίες: Ανακατέψτε μαζί τους σπόρους chia, το μη γαλακτοκομικό γάλα και το προαιρετικό γλυκαντικό και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά έως ότου σχηματιστεί η γέλη. Ανακατέψτε περιστασιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε να κάνετε την πουτίγκα σας πιο παχιά μειώνοντας το υγρό. Προσθέστε λιγότερο υγρό εάν χρησιμοποιείτε γάλα καρύδας με πλήρες λίπος, αλλιώς η πουτίγκα θα είναι πολύ παχιά. Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και κακάο.