Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: σοκολατένια pronuts

Η συνταγή της ημέρας: σοκολατένια pronuts
Αν λατρεύετε τα donuts αλλά είναι απαγορευμένα λόγω διατροφής / δίαιτας, σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε pronuts, τη νέα healthy τάση που μας έρχεται από την Αμερική. Το πρώτο μισό της λέξης προέρχεται από τη λέξη πρωτεΐνη. Είναι ουσιαστικά donuts χωρίς θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη και ψήνονται στο φούρνο, αντί να […]

Αν λατρεύετε τα donuts αλλά είναι απαγορευμένα λόγω διατροφής / δίαιτας, σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε pronuts, τη νέα healthy τάση που μας έρχεται από την Αμερική.

Το πρώτο μισό της λέξης προέρχεται από τη λέξη πρωτεΐνη. Είναι ουσιαστικά donuts χωρίς θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη και ψήνονται στο φούρνο, αντί να τα τηγανίσεις μέσα σε μπόλικο λάδι.

Η συνταγή που κυκλοφορεί στα ξένα foodblogs είναι εξής

Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη για κάθε χρήση
1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1/4 φλιτζάνι σκόνη πρωτεΐνης
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι κραμβέλαιο (λάδι cranola)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι για τα donuts. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, σκόνη πρωτεΐνης, λιναρόσπορο, σόδα, αλάτι, κακάο) και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά συστατικά (νερό, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης, βανίλια και λάδι). Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και παχύ. Απλώνουμε ομοιόμορφα βούτυρο σε φόρμες για donuts και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε μια σχάρα για να τους ρίξουμε το γλάσο.

Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο από ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη πρωτεΐνης
2 κουταλιές μη γαλακτοκομικό γάλα (πχ καρύδας)

Ανακατεύουμε τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας επιπλέον κουταλάκια του γλυκού γάλα, όπως απαιτείται μέχρι να έχεις πετύχει την τέλεια υφή για το γλάσο. Και περιχύνεις τα pronuts.

Καλή απόλαυση, χωρίς τύψεις!