Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Η συνταγή της ημέρας: γλυκό του κουταλιού καρπούζι
Το καλοκαιράκι έρχεται και σιγά σιγά θα εμφανιστούν σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ τα καρπούζια! Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο όλων, ανέκαθεν αποτελούσε ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο και συνήθως το απολαμβάνουμε σκέτο. Σήμερα θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να κάνετε γλυκό του κουταλιού καρπούζι! Θα χρειαστείτε 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος), 800 […]

Το καλοκαιράκι έρχεται και σιγά σιγά θα εμφανιστούν σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ τα καρπούζια! Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο όλων, ανέκαθεν αποτελούσε ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο και συνήθως το απολαμβάνουμε σκέτο.

Σήμερα θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να κάνετε γλυκό του κουταλιού καρπούζι! Θα χρειαστείτε 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος), 800 γραμμάρια ζάχαρη, 2 κούπες τσαγιού νερό, 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά), 1 βανίλια και χυμό από 2½ λεμόνια.

Κόβουμε τις φλούδες του καρπουζιού σε κύβους και τους ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για τουλάχιστον 24 ώρες. Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

• Μια πιο… ριζοσπαστική πρόταση για το καρπούζι είναι να βουτήξετε φέτες καρπουζιού σε λιωμένη σοκολάτα!