Διατροφή

Gnocchi: Κρεμώδες μπρόκολο με νιόκι!!!

Gnocchi: Κρεμώδες μπρόκολο με νιόκι!!!
Gnocchi: Τα νιόκι είναι οικογένεια ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που συνήθως αποτελούνται από απλό συνδυασμό αλευριού σίτου, αυγού, αλατιού και πατάτας.

Φτιάξτε αυτό το νόστιμο χορτοφαγικό νιόκι σε μόλις 15 λεπτά. Μπρόκολο, αρακάς και κουκουνάρι συνδυάζονται με τυρί κρέμα και μουστάρδα για ένα νόστιμο γεύμα μέσα στην εβδομάδα!

Κρεμώδες πιάτο με νιόκι και μπρόκολο

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο με μακρύ στέλεχος, το καθένα κομμένο σε 3 κομμάτια
  • 350 γρ φρέσκα νιόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ανακατεύουμε μαζί το τυρί, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη. Φέρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τα νιόκι. Μαγειρεύουμε μέχρι τα νιόκι να αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια, αυτό θα διαρκέσει μόνο 1 λεπτό, οπότε προσέχουμε τα και μετά τα στραγγίζουμε.


ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα νιόκι, το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Ρίχνουμε γύρω στο καυτό λάδι για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα από το μείγμα της κρέμας. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κουτάλι σε μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι.