Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκό ψωμί: Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.


Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της μπάπκας με την κρέμα  αμυγδάλου και τα φρέσκα μύρτιλα, δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 250 ml γάλα, ζεστό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το ζεστό γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το υγρό μείγμα στα ξηρά υλικά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1-2 ώρες.
  2. Προετοιμασία της κρέμας αμυγδάλου: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
  3. Συναρμολόγηση: Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια. Ανοίξτε το πρώτο κομμάτι σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Αλείψτε με τη μισή κρέμα αμυγδάλου και προσθέστε τα μύρτιλα. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετήστε την σε μια φόρμα ψωμιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τη μπάπκα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την να κρυώσει πριν την σερβίρετε.

Αυτή η μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα είναι ιδανική για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

Καραμελωμένα Popcorn εύκολα και γρήγορα στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ευεργετική κανέλα – Πώς ωφελεί την υγεία μας 

Η κανέλα έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (της «κακής» χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (της «καλής» χοληστερόλης).

Συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα 

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τη ζεστασιά ενός αρωματικού ζωμού. Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αυτή η σούπα είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση.

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Close Icon