Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκό ψωμί: Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της μπάπκας με την κρέμα  αμυγδάλου και τα φρέσκα μύρτιλα, δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.


 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 250 ml γάλα, ζεστό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το ζεστό γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το υγρό μείγμα στα ξηρά υλικά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1-2 ώρες.
  2. Προετοιμασία της κρέμας αμυγδάλου: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
  3. Συναρμολόγηση: Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια. Ανοίξτε το πρώτο κομμάτι σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Αλείψτε με τη μισή κρέμα αμυγδάλου και προσθέστε τα μύρτιλα. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετήστε την σε μια φόρμα ψωμιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τη μπάπκα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την να κρυώσει πριν την σερβίρετε.

Αυτή η μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα είναι ιδανική για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

Καραμελωμένα Popcorn εύκολα και γρήγορα στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon