Διατροφή

Γάλα αμυγδάλου.Τα υπέρ και τα κατά

Γάλα αμυγδάλου.Τα υπέρ και τα κατά
Η κατανάλωση του γάλακτος αμυγδάλου ολοένα και κερδίζει έδαφος, κυρίως στο εξωτερικό, από τους χορτοφάγους και τους vegan, ενώ και στην Ελλάδα οι καταναλωτές δειλά – δειλά το επιλέγουν. Το μυστικό είναι ότι έχει λιγότερα λιπαρά από το αγελαδινό γάλα, ενώ δεν στερείται σε γεύση και γι΄ αυτό το προτείνουν οι διατροφολόγοι. Εμείς σας παραθέτουμε […]

Η κατανάλωση του γάλακτος αμυγδάλου ολοένα και κερδίζει έδαφος, κυρίως στο εξωτερικό, από τους χορτοφάγους και τους vegan, ενώ και στην Ελλάδα οι καταναλωτές δειλά – δειλά το επιλέγουν. Το μυστικό είναι ότι έχει λιγότερα λιπαρά από το αγελαδινό γάλα, ενώ δεν στερείται σε γεύση και γι΄ αυτό το προτείνουν οι διατροφολόγοι. Εμείς σας παραθέτουμε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της κατανάλωσής του.

Θετικά 

1. Έχει λίγες θερμίδες. Εάν ψάχνεις τον τρόπο να μειώσεις τις ημερήσιες θερμίδες, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να γίνει η αιτία, καθώς ένα ποτήρι μας προσφέρει μόνο 30 θερμίδες.
2. Δεν περιέχει ζάχαρη. Αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή, ειδικά στην επιλογή. Κάποιες εταιρίες λανσάρουν αυτό το προϊόν με την προσθήκη ζάχαρης, κάποιες άλλες όμως όχι.
Αρνητικά 

1. Χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ενώ μια μερίδα γαλακτοκομικών μας προσφέρει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης που βοηθούν στην ενίσχυση των μυών, μια μερίδα γάλα αμυγδάλου μας προσφέρει μόνο 1 γραμμάριο.

2. Είναι επεξεργασμένη τροφή. Αν προσπαθείς να μείνει μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τότε αυτή η επιλογή δεν είναι ιδανική για εσένα. Όπως σου προανέφερα περιέχει πολλά συμπληρώματα και πρόσθετα συστατικά, εκτός βέβαια αν το φτιάχνεις μόνη σου.