Διατροφή

Εσχερίχια Κόλι και βιολογικό κρέας

Εσχερίχια Κόλι και βιολογικό κρέας
Υπό κανονικές συνθήκες, αν αρρωστήσετε από το βακτήριο Εσχερίχια Κόλι, μια κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης και λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, μπορείτε να πάρετε ένα αντιβιοτικό, και σε λίγες ημέρες, θα είστε καλύτερα. Αλλά αυτή η λύση μπορεί σύντομα να καταστεί παρωχημένη, καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι μερικοί τύποι του συγκεκριμένου βακτηρίου έχουν αρχίσει να είναι […]

Υπό κανονικές συνθήκες, αν αρρωστήσετε από το βακτήριο Εσχερίχια Κόλι, μια κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης και λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, μπορείτε να πάρετε ένα αντιβιοτικό, και σε λίγες ημέρες, θα είστε καλύτερα. Αλλά αυτή η λύση μπορεί σύντομα να καταστεί παρωχημένη, καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι μερικοί τύποι του συγκεκριμένου βακτηρίου έχουν αρχίσει να είναι ανθεκτικοί στα αντιβακτηριακά φάρμακα.

Ερευνητές στην Κίνα πήραν βακτηριακά δείγματα από χοιρινά και ανθρώπους σε εγκαταστάσεις εκτροφής χοιρινών, για να ανακαλύψουν για πρώτη φορά, ότι ορισμένοι τύποι Εσχερίχιας Κόλι είναι ανθεκτικοί σε αντιβιοτικό που ονομάζεται κολιστίνη.

Στους ανθρώπους, η κολιστίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως «έσχατη λύση», όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει, επειδή συνήθως είναι αποτελεσματική κατά των βακτηρίων που ανθεκτικά σε άλλες ουσίες, λέει συν-συγγραφέας της μελέτη Jim Spencer, λέκτορας στη Σχολή Κυτταρικής και Μοριακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Τώρα, οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν όλα.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Κατ ‘αρχάς, μην ζητάτε συνταγογράφηση αντιβιοτικών κάθε φορά που επισκέπτεστε το γιατρό, ειδικά για ασθένειες όπως το κρυολόγημα και η γρίπη, τα οποία συνήθως προκαλούνται από ιούς και δεν μπορούν να θεραπευτούν με αντιβιοτικά. πραγματικά χρειάζεστε αντιβίωση, όπως για λοιμώξεις όπως ο στρεπτόκοκος, οι ουρολοιμώξεις, και ο κοκκύτης, βεβαιωθείτε θα ολοκληρώσετε τη θεραπεία και δε θα την αφήσετε στη μέση.

Επίσης, κάντε προτεραιότητα σας τη διατροφή και αγοράστε βιολογικό κρέας και γαλακτοκομικά. Ενώ ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από Εσχερίχια Κόλι είναι ίδιος για βιολογικά και συμβατικά προϊόντα κρέατος, με αυτή σου την επιλογή δηλώνεις ξεκάθαρα πως δεν υποστηρίζεις τη χρήση των περιττών αντιβιοτικών στην παραγωγή κρέατος. Πολλοί ειδικοί λένε πως τα αντιβιοτικά στην παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών συνέβαλαν στην αύξηση της αντοχής των βακτηριδίων στα φάρμακα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το βιολογικό κρέας είναι λιγότερο πιθανό να έχει μολυνθεί με βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ένα ζώο εκτροφής αρρωστήσει και χρειαστεί αντιβιοτικά, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως βιολογικό ακόμα και αν προοριζόταν για τέτοιο.