Διατροφή

Cocktails σε mood φθινοπώρου

Cocktails σε mood φθινοπώρου
Ποιος είπε πως τα cocktails είναι μόνο για το καλοκαίρι; Οι δροσερές νύχτες δημιουργούν έντονα την επιθυμία για ένα ποτό με περισσότερο άρωμα και εντονότερη γεύση – για ένα cocktail που παραπέμπει σε εικόνες από πεσμένα φύλλα δέντρων και τη μυρωδιά της βροχής. Αξιοποιείστε στο έπακρο τα φρούτα, τα χρώματα και τις γεύσεις της εποχής […]

Ποιος είπε πως τα cocktails είναι μόνο για το καλοκαίρι; Οι δροσερές νύχτες δημιουργούν έντονα την επιθυμία για ένα ποτό με περισσότερο άρωμα και εντονότερη γεύση – για ένα cocktail που παραπέμπει σε εικόνες από πεσμένα φύλλα δέντρων και τη μυρωδιά της βροχής. Αξιοποιείστε στο έπακρο τα φρούτα, τα χρώματα και τις γεύσεις της εποχής και δημιουργήστε νόστιμα και πρωτότυπα cocktails, που θα σας εντάξουν όμορφα στο φθινοπωρινό κλίμα και θα συντροφεύσουν τις νύχτες σας στην πόλη.

 

Pumpkin Spice

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τη γενναιοδωρία της φύσης από ένα γευστικό, ελαφρώς spicy cocktail με βάση το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου…την κολοκύθα.

 2 μέρη βότκα

½ χυμό lime

1 μέρος πολτό κίτρινης κολοκύθας

Μέλι διαλυμένο σε λίγο νερό

Λίγο ginger

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μαζί με πάγο, σουρώστε σε ποτήρι και γαρνίρετε με λίγο τριμμένο ginger.

 

The Normandy

Πρόκειται ίσως, για το απόλυτο φθινοπωρινό cocktail. Γλυκό και ξινό συνάμα, είναι το καλύτερο cocktail για μια ομαλή μετάβαση σε αυτή την εποχή του χρόνου.

 9 cranberries

2 λεπτές φέτες ξινόμηλο

1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι

1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι

1⁄4 brandy

Σε ένα shaker ανακινείστε 6 cranberries, το μήλο, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέστε το σιρόπι και λίγο πάγο, κουνήστε καλά, σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με φλούδες μήλου και τα υπόλοιπα cranberries.

 

Sparkling Cherry Rose Sangria

Μια εποχιακή σανγκρία φτιαγμένη με το αγαπημένο σας ροζέ κρασί.

 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια κεράσια χωρίς κουκούτσια

1 μπουκάλι ξηρό ροζέ κρασί, δροσερό

1/2 φλιτζάνι brandy

1/4 του φλιτζανιού λικέρ κερασιού

6 πρέζες Cherry Bitters

1 λίτρο κρύα σόδα

πάγο

ολόκληρα κεράσια χωρίς κουκούτσια για το γαρνίρισμα

 Σιγοβράστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε από το μάτι. Σε μια κανάτα, ρίξτε το σιρόπι πάνω από τα κεράσια χωρίς κουκούτσια και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά. Προσθέστε το κρασί, το κονιάκ, και τα cherry bitters και ανακατέψτεμέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Τοποθετήστε το στο ψυγείο καλυμμένο για τουλάχιστον μια ώρα ή ιδανικά, για όλη τη νύκτα. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, προσθέστε τη σόδα και τον πάγο.