ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

CDC ΗΠΑ: Η μακρά COVID των παιδιών συχνά περιλαμβάνει κόπωση και πονοκέφαλο

CDC ΗΠΑ: Η μακρά COVID των παιδιών συχνά περιλαμβάνει κόπωση και πονοκέφαλο

Όσον αφορά τη σοβαρότητα της ασθένειας, πραγματοποιήθηκαν μερικές μελέτες, κυρίως διεθνείς, οι οποίες έδειξαν ότι η δέλτα ήταν πιο σοβαρή στους ενήλικες, προκαλώντας δηλαδή περισσότερο σχετικό ποσοστό νοσηλείας και πιο σοβαρής ασθένειας.

CDC ΗΠΑ: Τα παιδιά που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα εβδομάδες έως μήνες μετά την αρχική μόλυνση από την  COVID-19 ή την αποκαλούμενη μακρά COVID, αντιμετωπίζουν συχνότερα κόπωση και πονοκέφαλο, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

Η Walensky είπε ότι ο οργανισμός υγείας εξετάζει την κατάσταση μεταξύ των παιδιών και σημείωσε ότι τα ποσοστά φαίνεται να είναι χαμηλότερα από αυτά των ενηλίκων, σε περίπου 2%-3%, και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν καθώς η παραλλαγή δέλτα σαρώνει τις ΗΠΑ και επιδεινώνει τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Σε πρόσφατη δήλωση των Δρ Αμάντα Μόροου και Δρ Λόρα Μαλόουν, συνδιευθυντριών της Κλινικής Παιδιατρικής Αποκατάστασης μετά την COVID-19 του Ινστιτούτου Κένεντι Κρίγκερ, η μακροχρόνια COVID στα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων πέρα ​​από κόπωση και πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένων τvn «δυσανεξίας, ζαλάδας, γνωστικών παραπόνων που προκαλούν δυσκολία στη σχολική εργασία και συμπτωμάτων διάθεσης». «Δεν γνωρίζουμε τον αναμενόμενο χρόνο ανάρρωσης, αλλά πολλοί από τους ασθενείς μας έχουν βελτίωση στα συμπτώματά τους με την πάροδο του χρόνου», δήλωσαν οι συνδιευθ;yntriew στο Fox News. Η κλινική έχει δει περίπου 20-30 ασθενείς με COVID κάτω από την ηλικία των 21 ετών, αλλά επιπλέον παιδιά περιμένουν φροντίδα.

Οι ασθενείς που βλέπουν βελτίωση λαμβάνουν πολλαπλές θεραπείες και ακολουθούν ένα σχέδιο περίθαλψης βασισμένο σε αρχικές και συνεχείς αξιολογήσεις, ανέφεραν οι συνδιευθύντριες.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σαφές εάν η παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε πιο σοβαρή ασθένεια COVID-19 στα παιδιά.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών της χώρας, σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την Πέμπτη ότι η παραλλαγή δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπρόσθετες λοιμώξεις και νοσηλεία στα παιδιά. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά που μολύνονται”, δήλωσε ο Fauci, προσθέτοντας αργότερα, “Όσον αφορά τη σοβαρότητα της ασθένειας, πραγματοποιήθηκαν μερικές μελέτες, κυρίως διεθνείς, οι οποίες έδειξαν ότι η δέλτα ήταν πιο σοβαρή στους ενήλικες, προκαλώντας δηλαδή περισσότερο σχετικό ποσοστό νοσηλείας και πιο σοβαρής ασθένειας.

Όσον αφορά τα παιδιά, αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, αλλά δεν το βλέπουμε με οριστικό τρόπο. Το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι περισσότερες μολύνσεις σημαίνουν ότι περισσότερα παιδιά θα είναι στο νοσοκομείο. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές μελετούν τις πιθανότητες εμφάνισης μακροπρόθεσμων συμπτωμάτων σε οποιονδήποτε μπορεί να μολυνθεί μετά τον εμβολιασμό.

Κορωνοϊός : Τα συμπτώματα που δείχνουν επιμονή της νόσου

Άποψη ειδικού της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής (IDSA) για τον εμβολιασμό covid μικρών παιδιών

Η διαχείριση της μακράς COVID θα αποτελέσει μια «μεγάλη πρόκληση για τις υπηρεσίες υγείας

Σχεδόν το ένα τέταρτο των επιζώντων covid-19 ανέφεραν νέες ιατρικές παθήσεις μετά από 30 ημέρες μόλυνσης.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.