ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός οφέλη υγεία: Πώς το πιλάτες ενισχύει την υγεία [vid]

Αθλητισμός οφέλη υγεία: Πώς το πιλάτες ενισχύει την υγεία [vid]

Αθλητισμός οφέλη υγεία: Το Pilates απευθύνεται σε όλους, από αρχάριους έως προχωρημένους. Μπορείτε να εκτελέσετε ασκήσεις χρησιμοποιώντας το δικό σας σωματικό βάρος ή με τη βοήθεια διαφόρων εξαρτημάτων. Μια τυπική προπόνηση Pilates περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις και διατάσεις. Κάθε άσκηση εκτελείται με προσοχή στις σωστές τεχνικές αναπνοής και στον έλεγχο των κοιλιακών μυών. Για να έχετε το μέγιστο όφελος, θα πρέπει να κάνετε Pilates τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Στη δεκαετία του 1920, ο προπονητής Joseph Pilates εισήγαγε το Pilates στην Αμερική ως έναν τρόπο για να βοηθήσει τραυματισμένους αθλητές και χορευτές να επιστρέψουν με ασφάλεια στην άσκηση και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Από τότε, το Pilates έχει προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε άτομα. Το Pilates μπορεί να είναι μια αερόβια και μη αερόβια μορφή άσκησης. Απαιτεί συγκέντρωση και εστίαση, γιατί κινείτε το σώμα σας μέσα από ακριβή εύρη κίνησης. Το Pilates επιμηκύνει και τεντώνει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματός σας με ισορροπημένο τρόπο. Απαιτεί συγκέντρωση για την εύρεση ενός κεντρικού σημείου για τον έλεγχο του σώματός σας μέσω της κίνησης. Κάθε άσκηση έχει μια καθορισμένη τοποθέτηση, ρυθμό και μοτίβο αναπνοής.

Στο Pilates, οι μύες σας δεν καταπονούνται ποτέ μέχρι την εξάντληση, επομένως δεν υπάρχει εφίδρωση ή καταπόνηση, παρά μόνο έντονη συγκέντρωση. Η προπόνηση αποτελείται από μια ποικιλία από ακολουθίες ασκήσεων που εκτελούνται σε χαμηλές επαναλήψεις, συνήθως πέντε έως δέκα φορές, σε μια συνεδρία 45 έως 90 λεπτών.

Τα οφέλη του Pilates για την υγεία

 • βελτιωμένη ευελιξία
 • αυξημένη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα των κοιλιακών μυών, της πλάτης, των γοφών και των γλουτών (οι «πυρηνικοί μύες» του σώματός σας)
 • ισορροπημένη μυϊκή δύναμη και στις δύο πλευρές του σώματός σας
 • ενισχυμένο μυϊκό έλεγχο της πλάτης και των άκρων σας
 • βελτιωμένη σταθεροποίηση της σπονδυλικής σας στήλης
 • βελτιωμένη στάση του σώματος
 • αποκατάσταση ή πρόληψη τραυματισμών που σχετίζονται με μυϊκές ανισορροπίες
 • βελτιωμένος σωματικός συντονισμός και ισορροπία
 • χαλάρωση των ώμων, του λαιμού και του άνω μέρους της πλάτης
 • ασφαλής αποκατάσταση κακώσεων των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης
 • πρόληψη μυοσκελετικών κακώσεων
 • αυξημένη πνευμονική ικανότητα και κυκλοφορία μέσω βαθιάς αναπνοή
 • βελτιωμένη συγκέντρωση
 • αυξημένη επίγνωση του σώματος
 • διαχείριση του στρες και χαλάρωση.


Είναι το πιλάτες κατάλληλο για όλους;

Το Pilates απευθύνεται σε όλους, από αρχάριους έως προχωρημένους. Μπορείτε να εκτελέσετε ασκήσεις χρησιμοποιώντας το δικό σας σωματικό βάρος ή με τη βοήθεια διαφόρων εξαρτημάτων. Μια τυπική προπόνηση Pilates περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις και διατάσεις. Κάθε άσκηση εκτελείται με προσοχή στις σωστές τεχνικές αναπνοής και στον έλεγχο των κοιλιακών μυών. Για να έχετε το μέγιστο όφελος, θα πρέπει να κάνετε Pilates τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορεί να παρατηρήσετε βελτιώσεις στη στάση μετά από 10 έως 20 συνεδρίες.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση του στρες και του άγχους

Η τακτική σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα ευεξίας

Η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Covid: Τι πρέπει να γνωρίζουμε με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων;

Covid παραλλαγές: Τα προηγούμενα κύματα οδηγήθηκαν από διαφορετικές μορφές - ή παραλλαγές - που έχουν υποστεί πολλαπλές γενετικές αλλαγές. Αυτές οι μεταλλάξεις μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά του ιού

Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Οι στάσεις του σεξ γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να τεντωθείτε και να βελτιώσετε τη σύνδεση με τον σύντροφό σας, για μια ικανοποιητική νύχτα ευχαρίστησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.

Ποιο ασυνήθιστο φαγητό πρωινού καταπολεμά την φλεγμονή;

Πρωινό φλεγμονή: Η αλλαγή της διατροφής ώστε να περιλαμβάνει τροφές όπως το ξινολάχανο, το κίμτσι και το κεφίρ - μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει προβλήματα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό και το πεπτικό.