Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Ενισχύστε την ψυχική σας υγεία με Pilates [vid]

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Ενισχύστε την ψυχική σας υγεία με Pilates [vid]

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Η πρακτική δίνει έμφαση στην αναπνοή, την εστίαση και την επίγνωση για να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ νου και σώματος. Η εστίαση στη χαλάρωση και η μείωση του στρες βοηθά περαιτέρω να καθαρίσει το μυαλό και να ανέβει η διάθεση.

Δεν είναι μυστικό ότι η πρακτική Pilates είναι ευεργετική για τη σωματική σας υγεία, βοηθώντας στην ενδυνάμωση και τόνωση των μυών. Πολλοί, ωστόσο, αγνοούν τα ψυχικά οφέλη του Pilates. Η πρακτική δίνει έμφαση στην αναπνοή, την εστίαση και την επίγνωση για να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ νου και σώματος. Η εστίαση στη χαλάρωση και η μείωση του στρες βοηθά περαιτέρω να καθαρίσει το μυαλό και να ανέβει η διάθεση.

Τα οφέλη του Pilates για την ψυχική υγεία

  • Βελτιώστε τη συγκέντρωσή σας

Το Pilates είναι μια πρακτική, που βοηθά τα άτομα να εκτιμήσουν το εδώ και τώρα. Ενθαρρύνοντάς σας να εστιάσετε στην παρούσα στιγμή, η πρακτική μπορεί να σας προσφέρει μια καθαρότερη διαύγεια και σας βοηθά να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας και του περιβάλλοντός σας. Το Pilates μπορεί να βελτιώσει την εστίασή σας τόσο εντός όσο και εκτός της προπόνησης, ενισχύοντας το μυαλό και τη μνήμη σας.

  • Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη και το άγχος

Το Pilates και οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και της συχνότητας των κρίσεων πανικού. Όχι μόνο βελτιώνει τη σωματική υγεία και βοηθά στην αποκατάσταση της συναισθηματικής ισορροπίας, αλλά σας δίνει επίσης την ευκαιρία να αποσυνδεθείτε για λίγο από τις αγχωτικές σκέψεις και να χαλαρώσετε. Επιπλέον, η πρακτική του Pilates επιτρέπει στους ανθρώπους να σφυρηλατήσουν μια βαθύτερη σύνδεση με τον πνευματικό τους εαυτό, μειώνοντας τα συμπτώματα της αναταραχής και ανησυχίας και προάγοντας την εσωτερική σταθερότητα και ισορροπία.

  • Καλύτερες συνήθειες ύπνου

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει επίσης τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την ψυχική σας ευεξία αλλά και τη σωματική σας υγεία. Η καθημερινή εξάσκηση του Pilates μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση τόσο του μυαλού όσο και του σώματος, διευκολύνοντας τον ύπνο τη νύχτα. Βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου και τους κύκλους REM. Με μεγαλύτερη νύχτα και βαθύτερο ύπνο, μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για ψυχική κόπωση.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 μορφές σωματικής δραστηριότητας που ανακουφίζουν το άγχος

Pilates για ενισχυμένο μυϊκό έλεγχο και δύναμη

Πόσες θερμίδες καίμε με την άσκηση Pilates;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά από τους γονείς τους. Το κίνημα των γονέων έχει ήδη ξεκινήσει με τον αγώνα για τα παιδιά μας ως προς το πρόγραμμα σπουδών και τους περιορισμούς από την πανδημία. Πρέπει να εξελιχθεί σε αίτημα για την προστασία τους από τα πυροβόλα όπλα

Αλλεργίες - Ο κρυφός τους αντίκτυπος στην ψυχική υγεία

Αλλεργίες: Αν και είναι κοινές, οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να ολοκληρώσει τις καθημερινές του εργασίες και τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν στην αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Αυτό το άρθρο εξετάζει την επίδραση των αλλεργιών στην ψυχική υγεία. Τι λέει η έρευνα;

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών.