ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο χρόνιας νόσου [vid]

Αθλητισμός: Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο χρόνιας νόσου [vid]

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Όσο περισσότερο ασκείστε τόσο το καλύτερο, λένε οι ενημερωμένες συστάσεις της American Cancer Society για το έτος 2020 και προτείνουν στους ενήλικες να αυξήσουν το χρόνο φυσικής δραστηριότητας έως και στο διπλάσιο – εν συγκρίσει με παλαιότερες οδηγίες. Συγκεκριμένα, οι νέες οδηγίες συστήνουν στους ενήλικες να συμπεριλάβουν στη ρουτίνα άσκησής τους από 150 έως 300 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση – αντί δηλαδή των 150 λεπτών μέτριας έντασης την εβδομάδα που συνέστηναν προγενέστερες οδηγίες. Εναλλακτικά, οι ενήλικες θα πρέπει να αθλούνται για 75 έως 150 λεπτά έντονα κάθε εβδομάδα. Πώς όμως οφελεί η άσκηση της υγεία;

  • Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σας. Αυτό ισχύει ακόμη και σε άτομα με επίμονη κόπωση και σε άτομα με σοβαρές παθήσεις.

Η άσκηση μπορεί να είναι ένα πραγματικό ενισχυτικό ενέργειας για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με διάφορες ιατρικές παθήσεις. Μια παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι 6 εβδομάδες τακτικής άσκησης μείωσαν τα αισθήματα κόπωσης για 36 άτομα που είχαν αναφέρει επίμονη κόπωση.

Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας για άτομα που έχουν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Μάλιστα βάσει ερευνών, η άσκηση φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης από άλλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των παθητικών θεραπειών όπως η χαλάρωση και το τέντωμα.

Τέλος, η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας σε άτομα με άλλες παθήσεις όπως για παράδειγμα ο καρκίνος.

  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Η έλλειψη τακτικής σωματικής δραστηριότητας είναι βάσει ερευνητικών δεδομένων μία από τις κύριες αιτίες ανάπτυξης χρόνιας νόσου.

Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη τακτικής άσκησης – ακόμη και βραχυπρόθεσμα – μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του λίπους στην κοιλιά, η οποία είναι γνωστό ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων.

Γι ‘αυτό συνιστάται η τακτική σωματική δραστηριότητα για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτών των καταστάσεων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τακτική άσκηση ωφελεί το σώμα και τον εγκέφαλο 

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Πώς η άσκηση αυξάνει φυσικά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Εκπληκτική σύνδεση του ανοσοποιητικού με την ανάπτυξη μαλλιών

Ανοσοποιητικό σύστημα: Σε οξείες περιπτώσεις αλωπεκίας, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επιτίθενται στον ιστό του δέρματος, προκαλώντας απώλεια μαλλιών. Η συνήθης θεραπεία είναι η χρήση γλυκοκορτικοειδών για την αναστολή της ανοσολογικής αντίδρασης στο δέρμα, ώστε να μην συνεχίσουν να επιτίθενται στους θύλακες των τριχών.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.