ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο χρόνιας νόσου [vid]

Αθλητισμός: Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο χρόνιας νόσου [vid]

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Όσο περισσότερο ασκείστε τόσο το καλύτερο, λένε οι ενημερωμένες συστάσεις της American Cancer Society για το έτος 2020 και προτείνουν στους ενήλικες να αυξήσουν το χρόνο φυσικής δραστηριότητας έως και στο διπλάσιο – εν συγκρίσει με παλαιότερες οδηγίες. Συγκεκριμένα, οι νέες οδηγίες συστήνουν στους ενήλικες να συμπεριλάβουν στη ρουτίνα άσκησής τους από 150 έως 300 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση – αντί δηλαδή των 150 λεπτών μέτριας έντασης την εβδομάδα που συνέστηναν προγενέστερες οδηγίες. Εναλλακτικά, οι ενήλικες θα πρέπει να αθλούνται για 75 έως 150 λεπτά έντονα κάθε εβδομάδα. Πώς όμως οφελεί η άσκηση της υγεία;

  • Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σας. Αυτό ισχύει ακόμη και σε άτομα με επίμονη κόπωση και σε άτομα με σοβαρές παθήσεις.

Η άσκηση μπορεί να είναι ένα πραγματικό ενισχυτικό ενέργειας για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με διάφορες ιατρικές παθήσεις. Μια παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι 6 εβδομάδες τακτικής άσκησης μείωσαν τα αισθήματα κόπωσης για 36 άτομα που είχαν αναφέρει επίμονη κόπωση.

Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας για άτομα που έχουν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Μάλιστα βάσει ερευνών, η άσκηση φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης από άλλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των παθητικών θεραπειών όπως η χαλάρωση και το τέντωμα.

Τέλος, η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας σε άτομα με άλλες παθήσεις όπως για παράδειγμα ο καρκίνος.

  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Η έλλειψη τακτικής σωματικής δραστηριότητας είναι βάσει ερευνητικών δεδομένων μία από τις κύριες αιτίες ανάπτυξης χρόνιας νόσου.

Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη τακτικής άσκησης – ακόμη και βραχυπρόθεσμα – μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του λίπους στην κοιλιά, η οποία είναι γνωστό ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων.

Γι ‘αυτό συνιστάται η τακτική σωματική δραστηριότητα για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτών των καταστάσεων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τακτική άσκηση ωφελεί το σώμα και τον εγκέφαλο 

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Πώς η άσκηση αυξάνει φυσικά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει με το έκζεμα;

Μηλόξυδο έκζεμα: Πιθανοί λόγοι που η χρήση μηλόξυδου στο δέρμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση και ανακούφιση του εκζέματος - Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

Πώς επηρεάζει η άσκηση την καρδιαγγειακή υγεία

Αθλητισμός: Η άσκηση έχει μακροπρόθεσμα καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν μειωμένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, βελτιωμένη ικανότητα αναπνοής, μειωμένη αρτηριακή πίεση σε κατάσταση ηρεμίας, αυξημένη καύση θερμίδων που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές