ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η γιόγκα ως μέσο θεραπείας και επούλωσης για χρόνιες παθήσεις και μετεγχειρητική ανάρρωση [vid]

Αθλητισμός: Η γιόγκα ως μέσο θεραπείας και επούλωσης για χρόνιες παθήσεις και μετεγχειρητική ανάρρωση [vid]

Αθλητισμός: Η γιόγκα προσφέρει οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας για άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν υποφέρετε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει τη διαδικασία.

Αν έχετε δοκιμάσει γιόγκα, πιθανότατα θα έχετε διαπιστώσει πώς συμβάλει στην χαλάρωση του σώματος και του νου άμεσα. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσής σας στη γιόγκα, εάν ασκείστε τακτικά, μπορείτε να νιώσετε καλύτερα από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.

Η γιόγκα προσφέρει οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας για άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν υποφέρετε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει τη διαδικασία.

Ένας δάσκαλος / μία δασκάλα γιόγκα μπορεί να συνεργαστεί με ασθενείς και να δημιουργήσει εξατομικευμένα προγράμματα που σέβονται και συμπληρώνουν τις ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες τους. Με αυτόν τον τρόπο, η γιόγκα μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης.

Τα οφέλη της γιόγκα

  • Η γιόγκα βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία.

Οι αργές κινήσεις και η βαθιά αναπνοή αυξάνουν τη ροή του αίματος και θερμαίνουν τους μύες, ενώ κρατώντας μια στάση/πόζα μπορείτε να χτίσετε δύναμη.

  • Η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

Η γιόγκα είναι ευεργετική για τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στην πλάτη. Το American College of Physicians συνιστά τη γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τον χρόνιο πόνο στην πλάτη.

  • Η γιόγκα μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Η ήπια γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο των πρησμένων αρθρώσεων σε άτομα με αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση 11 πρόσφατων μελετών του Johns Hopkins.

  • Η γιόγκα ωφελεί την υγεία της καρδιάς.

Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και φλεγμονής σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας σε υγιέστερες καρδιές. Πολλοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και το υπερβολικό βάρος, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν μέσω της γιόγκα.

  • Η γιόγκα σας χαλαρώνει, για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Η έρευνα δείχνει ότι μια συνεπής ρουτίνα γιόγκα για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το σώμα σας να κοιμηθεί και να μην ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Η γιόγκα μπορεί να σημαίνει περισσότερη ενέργεια και “φωτεινότερες” διαθέσεις.

Μπορεί να αισθανθείτε αυξημένη ψυχική και σωματική ενέργεια, αύξηση της εγρήγορσης και του ενθουσιασμού και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα αφού μπείτε σε μια ρουτίνα εξάσκησης γιόγκα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γιόγκα μπορεί να είναι το αντίδοτο σε ό,τι σας προκαλεί δυσφορία και πόνο

To Tai chi είναι ένας διαλογισμός εν κινήσει

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε κακή διατροφή, οδηγώντας ενδεχομένως σε αύξηση βάρους.

"Ο φόβος της αύξησης του βάρους είναι μια σημαντική ανησυχία μεταξύ των καπνιστών που σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα. Το κλειδί για την άρση αυτών των εμποδίων είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που αυξάνουν την επιθυμία για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας".

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.