ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η γιόγκα ως μέσο θεραπείας και επούλωσης για χρόνιες παθήσεις και μετεγχειρητική ανάρρωση [vid]

Αθλητισμός: Η γιόγκα ως μέσο θεραπείας και επούλωσης για χρόνιες παθήσεις και μετεγχειρητική ανάρρωση [vid]

Αθλητισμός: Η γιόγκα προσφέρει οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας για άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν υποφέρετε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει τη διαδικασία.

Αν έχετε δοκιμάσει γιόγκα, πιθανότατα θα έχετε διαπιστώσει πώς συμβάλει στην χαλάρωση του σώματος και του νου άμεσα. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσής σας στη γιόγκα, εάν ασκείστε τακτικά, μπορείτε να νιώσετε καλύτερα από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.

Η γιόγκα προσφέρει οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας για άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν υποφέρετε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει τη διαδικασία.

Ένας δάσκαλος / μία δασκάλα γιόγκα μπορεί να συνεργαστεί με ασθενείς και να δημιουργήσει εξατομικευμένα προγράμματα που σέβονται και συμπληρώνουν τις ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες τους. Με αυτόν τον τρόπο, η γιόγκα μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης.

Τα οφέλη της γιόγκα

  • Η γιόγκα βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία.

Οι αργές κινήσεις και η βαθιά αναπνοή αυξάνουν τη ροή του αίματος και θερμαίνουν τους μύες, ενώ κρατώντας μια στάση/πόζα μπορείτε να χτίσετε δύναμη.

  • Η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

Η γιόγκα είναι ευεργετική για τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στην πλάτη. Το American College of Physicians συνιστά τη γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τον χρόνιο πόνο στην πλάτη.

  • Η γιόγκα μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Η ήπια γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο των πρησμένων αρθρώσεων σε άτομα με αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση 11 πρόσφατων μελετών του Johns Hopkins.

  • Η γιόγκα ωφελεί την υγεία της καρδιάς.

Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και φλεγμονής σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας σε υγιέστερες καρδιές. Πολλοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και το υπερβολικό βάρος, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν μέσω της γιόγκα.

  • Η γιόγκα σας χαλαρώνει, για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Η έρευνα δείχνει ότι μια συνεπής ρουτίνα γιόγκα για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το σώμα σας να κοιμηθεί και να μην ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Η γιόγκα μπορεί να σημαίνει περισσότερη ενέργεια και “φωτεινότερες” διαθέσεις.

Μπορεί να αισθανθείτε αυξημένη ψυχική και σωματική ενέργεια, αύξηση της εγρήγορσης και του ενθουσιασμού και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα αφού μπείτε σε μια ρουτίνα εξάσκησης γιόγκα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η γιόγκα μπορεί να είναι το αντίδοτο σε ό,τι σας προκαλεί δυσφορία και πόνο

To Tai chi είναι ένας διαλογισμός εν κινήσει

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Οι μαύρες σταφίδες είναι μια θρεπτική επιλογή με οφέλη στη συνολική υγεία

Μαύρες σταφίδες: Οι σταφίδες είναι μια πλούσια πηγή φυσικών σακχάρων, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Περιέχουν επίσης πρωτεΐνη σε αξιοσημείωτη ποσότητα. Μεταξύ άλλων οι σταφίδες είναι πλούσιες σε κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και νάτριο.

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Aγοραφοβία: Αιτίες και συμπτώματα

Aγοραφοβία: Η αγοραφοβία μπορεί να περιορίσει σοβαρά την ικανότητά σας να κοινωνικοποιείστε, να εργάζεστε, να συμμετέχετε σε σημαντικές εκδηλώσεις και ακόμη και να διαχειρίζεστε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, όπως την εκτέλεση καθηκόντων.

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για καλύτερη δερματική - και όχι μόνο - υγεία

Νεκρά Θάλασσα: Τα κύρια οφέλη των λουτρών ή της απολέπισης με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας περιλαμβάνουν την ικανότητά του να καθαρίζει και να δρα αντιφλεγμονοδώς στο δέρμα, να προωθεί τη νεανικότητα και να βελτιώνει συνολικά την υγεία του.

Καφές : Τα οφέλη του στην υγεία

Καφές : Η καφεΐνη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εμπορικό συμπλήρωμα καύσης λίπους - και για καλό λόγο. Είναι μια από τις λίγες φυσικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν την καύση λίπους.