Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά την κατάθλιψη και το άγχος [vid]

Αθλητισμός: Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά την κατάθλιψη και το άγχος [vid]

Αθλητισμός: Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και τη συνολική αίσθηση ευεξίας, η εστίαση στη βαθιά αναπνοή και το απαλό stretching μέσω της πρακτικής της γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η γιόγκα θεωρείται μια από τις παλαιότερες μορφές άσκησης και παρόλο που υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ, από ήπια έως αρκετά εντατικά και απαιτητικά, η πρακτική της γιόγκα περιλαμβάνει γενικά stretching, ασκήσεις αναπνοής και μια περίοδο βαθιάς χαλάρωσης.

Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών από τη δεκαετία του 1970 έως και σήμερα, υποδηλώνει ότι η γιόγκα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε όσους βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης και μεταξύ άλλων.

Στην πραγματικότητα, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ πιστεύει ότι υπάρχουν ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις ότι η πρακτική της γιόγκα είναι μια σχετικά χαμηλού κινδύνου και υψηλής ωφέλειας προσέγγιση για τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Η γιόγκα είναι μια μορφή σωματικής άσκησης που περιλαμβάνει διαφορετικές στάσεις σώματος, τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό.

Η τακτική άσκηση γιόγκα μπορεί να βοηθήσει:

  • στην ανακούφιση του άγχους
  • μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης
  • βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
  • βελτίωση της ποιότητας ζωής

 

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα:

  • Ως άσκηση, η γιόγκα παράγει φυσικά σεροτονίνη, που μερικές φορές ονομάζεται η ορμόνη της ευτυχίας, επειδή συμβάλλει σημαντικά στο αίσθημα ευεξίας και ευτυχίας. Η σεροτονίνη στον εγκέφαλο είναι ένας φυσικός σταθεροποιητής της διάθεσης και έχει συσχετιστεί με τη ρύθμιση του άγχους και του στρες.
  • Η τακτική πρακτική της γιόγκα διδάσκει βαθιά εστίαση και προσεκτική αναπνοή, δύο σημαντικά στοιχεία που βοηθούν στην ανακούφιση της κατάθλιψης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εστιάσουν καλύτερα στο παρόν, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να ενισχύσουν τη σύνδεση νου-σώματος.
  • Η ψυχική αντοχή και η φυσική αντοχή δοκιμάζονται μέσω της διατήρησης στάσεων διαμέσου εκτεταμένων αναπνοών. Αυτό αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη και την ευελιξία σας.
  • Βοηθά στη ρύθμιση της απόκρισης στο στρες, στη μείωση του καρδιακού ρυθμού, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Η εστίαση στην αναπνοή μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν επιστρέφουμε στη θάλασσα επιστρέφουμε εκεί από όπου ήρθαμε

Αντίδραση του οργανισμού μας αν παραλείψουμε τον πρωινό καφέ

Χυμός πορτοκάλι : Τα οφέλη του στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση.