Επιστημονικά Νέα

Αθλητισμός: Η γιόγκα είναι ένα εργαλείο ενίσχυσης της σωματικής & συναισθηματικής υγείας [vid]

Αθλητισμός: Η γιόγκα είναι ένα εργαλείο ενίσχυσης της σωματικής & συναισθηματικής υγείας [vid]

Αθλητισμός: Σε αντίθεση με τις καθημερινές πιέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, η γιόγκα σάς δίνει την ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πίσω και απλά να είστε παρόντες/παρούσες στη στιγμή. Η επιστήμη αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτή την διαδικασία.

Η γιόγκα μπορεί να είναι το αντίδοτο σε ό,τι σας ενοχλεί, και δεν αναφερόμαστε μόνο στον σωματικό πόνο ή την αϋπνία. Σύμφωνα με την Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, οι έρευνες επισημαίνουν ότι έως και το 90% όλων των επισκέψεων σε γιατρό μπορεί να αποδοθούν σε προκλήσεις που σχετίζονται με το άγχος. Στους αγχώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας, η γιόγκα προσφέρει την ανάπαυλα εκείνη για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα – όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά και συναισθηματικά. Είναι αναμφισβήτητα ένα εργαλείο δια μέσου του οποίου μπορούμε να βελτιώσουμε παράλληλα τη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία μας, ενώ βοηθάμε τον πνεύμα μας να ηρεμήσει και να νιώσει ασφάλεια. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάνατε γιόγκα κάθε μέρα ως συνειδητή πρακτική αυτοφροντίδας.

Σε αντίθεση με τις καθημερινές πιέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, η γιόγκα σάς δίνει την ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πίσω και απλά να είστε παρόντες/παρούσες στη στιγμή – και η επιστήμη ανακαλύπτει πολλά οφέλη από αυτή την διαδικασία. Ακολουθούν ορισμένοι μόνο από τους τρόπους με τους οποίους η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Ενισχύει την υγεία

Η γιόγκα λειτουργεί σε πολλά συστήματα του σώματος ταυτόχρονα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Χάρβαρντ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει τον πόνο στην πλάτη σας και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους.

  • Μεγαλύτερη ευημερία

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο συχνά εξασκείτε γιόγκα, τόσο περισσότερο ενισχύετε θετικά συναισθήματα, όπως μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή, χαρά, ενέργεια και αυξημένη αίσθηση ευεξίας.

  • Εξοικονόμηση κόστους υγείας

Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, όταν οι ερευνητές συνέκριναν τα ιατρικά έξοδα για 4.400 άτομα πριν και μετά τη συμμετοχή σε προπονήσεις χαλάρωσης, που περιελάμβαναν τεχνικές όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν 43% λιγότερες ιατρικές υπηρεσίες. Αυτό μεταφράστηκε σε εξοικονομήσεις από 640$ έως 25.500$ ανά άτομο κάθε χρόνο.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

To Tai chi είναι ένας διαλογισμός εν κινήσει

Πώς η γιόγκα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα

Αντιμετωπίστε το PMS με γιόγκα και αερόβια άσκηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.

H απεικόνιση αμφιβληστροειδούς ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η παρουσία κηλίδων αμφιβληστροειδούς στα μάτια συσχετίζεται με σαρώσεις εγκεφάλου που δείχνουν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικού αμυλοειδούς. Το εύρημα υποδηλώνει ότι η μη επεμβατική απεικόνιση αμφιβληστροειδούς μπορεί να είναι χρήσιμη ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ.

Μηδενικός ο κίνδυνος αυτόματων αποβολών από τα mRNA εμβόλια λένε ερευνητές

Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο των αυτόματων αποβολών πέρα από το αναμενόμενο και υποστηρίζουν την ασφάλεια των mRNA εμβολίων.