ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός Απώλεια Βάρους: Μπορεί πραγματικά η άσκηση να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; [vid]

Αθλητισμός Απώλεια Βάρους: Μπορεί πραγματικά η άσκηση να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; [vid]

Αθλητισμός Απώλεια Βάρους: Η απόκριση του σώματος στην άσκηση διαφέρει μεταξύ των ατόμων. Μερικοί άνθρωποι χάνουν βάρος, άλλοι διατηρούν το βάρος τους σταθερό και μερικοί μπορεί ακόμη και να παρατηρήσουν αύξηση.

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι καταναλώνετε. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε καίγοντας μερικές επιπλέον θερμίδες. Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι από μόνη της αποτελεσματική για την απώλεια βάρους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση αυξάνει την πείνα σε μερικούς ανθρώπους, κάνοντάς τους να τρώνε περισσότερες θερμίδες από ότι έκαψαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Είναι η άσκηση πραγματικά χρήσιμη για την απώλεια βάρους;

  • Αναμφίβολα, η άσκηση έχει ισχυρά οφέλη για την υγεία σας, αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, παχυσαρκία, οστεοπόρωση και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που ασκούνται σε τακτική βάση πιστεύεται ότι έχουν έως και 50% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου που οφείλεται στις άνω ασθένειες.
  • Η άσκηση είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετική για την ψυχική σας υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος και να χαλαρώσετε. Τούτων λεχθέντων, ακόμα κι αν η άθληση δεν είναι πραγματική αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, εξακολουθεί να έχει οφέλη που είναι εξίσου, αν όχι πιο σημαντικά για την συνολική σας υγεία.

 

Σκεφτείτε με όρους απώλειας λίπους, όχι απώλειας βάρους

Η άσκηση συχνά συνιστάται για την απώλεια βάρους, ωστόσο ενδείκνυται αντ’ αυτού οι άνθρωποι να στοχεύουν στην πραγματικότητα στην απώλεια λίπους. Για παράδειγμα, εάν απλώς μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων για να χάσετε βάρος, χωρίς άσκηση, πιθανότατα θα χάσετε μύες και λίπος. Εκτιμάται μάλιστα ότι όταν οι άνθρωποι χάνουν βάρος, περίπου το ένα τέταρτο του βάρους που χάνουν είναι μύες. Τούτο διότι, όταν μειώνετε τις θερμίδες, το σώμα σας αναγκάζεται να βρει άλλες πηγές καυσίμων. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει καύση πρωτεϊνών, μυών μαζί με τα αποθέματα λίπους σας.

Έτσι, η συμπερίληψη ενός προγράμματος άσκησης – παράλληλα με τη διατροφή σας – ενδείκνυται για να μειώσει την μυϊκή απώλεια. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόληψη της απώλειας μυών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μείωσης του μεταβολικού ρυθμού που συχνά συμβαίνει όταν χάνετε βάρος. Σε αυτήν οφείλεται το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι όχι απλώς δυσκολεύονται να χάσουν επιπλέον βάρος, αλλά και να κρατήσουν μακριά τα περιττά κιλά που μετά κόπου κατάφεραν να διώξουν.

Η αερόβια άσκηση σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και σωματικό λίπος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους άσκησης για απώλεια βάρους είναι η αερόβια άσκηση, επίσης γνωστή ως καρδιοαγγειακή. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία και το κολύμπι είναι μερικά παραδείγματα αερόβιας άσκησης. Αν και η αερόβια άσκηση δεν έχει σημαντική επίδραση στη μυϊκή σας μάζα – τουλάχιστον σε σύγκριση με την άρση βάρους – είναι αναμφίβολα πολύ αποτελεσματική στην καύση θερμίδων. Με λίγα λόγια. η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε και να σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος.

Η άσκηση με βάρη σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Αν και κάθε τύπος άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, η προπόνηση αντοχής – όπως η άρση βαρών – έχει σημαντικά οφέλη στην κάυση θερμίδων. Η προπόνηση με αντίσταση αυξάνει τη δύναμη και την ποσότητα των μυών σας και αυτό είναι σημαντικό μακροχρόνια για την υγεία σας, καθώς – σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα – οι αδρανείς ενήλικες χάνουν μεταξύ του 3-8% της μυϊκής τους μάζας ανά δεκαετία. Και μην ξεχνάτε ότι όσους περισσότερους μύες έχετε. τόσο περισσότερο αυξάνεται κι ο μεταβολισμός σας και συνεπώς οι καύσεις.

Μπορεί η άσκηση να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Τα οφέλη της άσκησης στην απώλεια βάρους ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά τείνουν να χάνουν βάρος μακροπρόθεσμα, ορισμένοι πιστεύουν ότι το βάρος τους παραμένει σταθερό και μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ακόμη και αυξήση βάρους. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς που παίρνουν βάρος χτίζουν πραγματικά μύες κι όχι λίπος.

Αν ωστόσο συγκρίνουμε τα οφέλη της άσκησης στην απώλεια βάρους με αυτά της υιοθέτησης μιας υγιεινής διατροφής, τότε μπορούμε να πούμε ότι η αλλαγή της διατροφής σας τείνει να είναι πιο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους από την άσκηση. Σε κάθε περίπτωση, η πιο αποτελεσματική στρατηγική περιλαμβάνει τόσο τη διατροφή όσο και την άσκηση.

Δείτε το βίντεο:.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί ο ωκεανός να σας θεραπεύσει;

Ινομυώματα υγεία : Πόσο αθώα είναι τελικά

Εθισμός ηλεκτρονικές μηχανές: Η καραντίνα υπεύθυνη για το εθισμό των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ωτοβελονισμός: H εναλλακτική παρέμβαση για την θεραπεία του χρόνιου κοιλιακού άλγους στα παιδιά

Κοιλιακό άλγος παιδιά: Πιλοτική μελέτη αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του ασθενούς και της οικογένειας να εξερευνήσουν τον βελονισμό ως πιθανή θεραπεία για μια ομάδα πεπτικών διαταραχών.

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Άμυλο λαχανικά: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά συνιστούν επίσης αμυλούχα τρόφιμα, οπότε αν τα καταναλώνετε ως μέρος του κύριου γεύματός σας, μπορεί να είναι σκόπιμο να επιλέξετε λαχανικά που δεν είναι αμυλούχα ως συνοδευτικά.

Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Για να πυροδοτήσετε την ερωτική σας διάθεση η λύση είναι μία: Αναζητήστε ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την περίοδο αυτή και αντιμετωπίστε τα βήμα βήμα. Πώς; Συμβουλές θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

Οι προγραμματισμένες πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου

Επιδόματα συντάξεις αναδρομικά: Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν συνολικά πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περίπου 4,7 εκατομμύρια δικαιούχους.

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ψυχικά διαταραγμένος

Η αλληλεπίδραση με έναν ψυχοπαθή για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί σε συναισθηματική σύγχυση. Οι ψυχοπαθείς νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και αδιαφορούν τελείως για την ζημιά που κάνουν στους άλλους ανθρώπους, αρκεί να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους.

Τα οφέλη της ψυχοθεραπείας μέσα από μία ομάδα

σε αυτές τις ομάδες οι άνθρωποι συνηθίζουν να μοιράζονται όλες τις εμπειρίες τους και μέσα από τα βιώματά τους να διασκεδάζουν, αντιμετωπίζοντας ό,τι χρειάζεται με ειλικρίνεια και αισιοδοξία.

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.