ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Αποδεδειγμένοι τρόποι που το ποδήλατο ενισχύει την υγεία [vid]

Αθλητισμός: Αποδεδειγμένοι τρόποι που το ποδήλατο ενισχύει την υγεία [vid]

Αθλητισμός: Το σίγουρο είναι πως η ποδηλασία είναι μια υπέροχη προπόνηση που σας κρατά ενεργούς. Μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Η ποδηλασία είναι μια αερόβια άσκηση χαμηλού αντίκτυπου που προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Με μια ποικιλία εντάσεων, είναι ένα άθλημα κατάλληλο για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, σαν περιστασιακή δραστηριότητα ή ως μια έντονη προπόνηση, ακόμη και ανταγωνιστικά.

Το σίγουρο είναι πως η ποδηλασία είναι μια υπέροχη προπόνηση που σας κρατά ενεργούς. Μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Αθλητισμός: Πώς η ποδηλασία μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο φυσικής κατάστασης και την ευεξία σας

Μεταξύ των πολλαπλών οφελών της ποδηλασίας περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Διαχείριση βάρους

Η συνηθισμένη ποδηλασία, ειδικά σε υψηλή ένταση, βοηθά στη μείωση των επιπέδων λίπους στο σώμα, γεγονός που προάγει την υγιή διαχείριση βάρους. Επιπλέον, θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και θα χτίσετε μυς, κάτι που σας επιτρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.

  • Ενδυνάμωση ποδιών

Η ποδηλασία βελτιώνει τη συνολική λειτουργία στο κάτω μέρος του σώματός σας και ενισχύει τους μυς των ποδιών σας χωρίς να τους πιέζετε υπερβολικά. Στοχεύει τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς, τους μηριαίους και τις γάμπες σας.

Για να κάνετε τα πόδια σας ακόμη πιο δυνατά, δοκιμάστε ασκήσεις άρσης βαρών μερικές φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε περαιτέρω την ποδηλατική σας απόδοση.

  • Συνίσταται για αρχάριους

Είναι απλό να οδηγείς ποδήλατο. Εάν μάλιστα είστε αρχάριοι στην άσκηση ή επιστρέφετε μετά από τραυματισμό ή ασθένεια, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο σε χαμηλή ένταση. Καθώς προσαρμόζεστε περισσότερο, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση ή να συνεχίσετε να κάνετε ποδήλατο με χαλαρό ρυθμό.

  • Ενισχύει την ψυχική υγεία

Η ποδηλασία μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα άγχους ή/και κατάθλιψης. Η εστίαση στο δρόμο ενώ κάνετε ποδήλατο βοηθά στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης και της επίγνωσης της παρούσας στιγμής. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ένα διάλειμμα από την ακατάπαυστη φλυαρία του νου.

Αν νιώθετε πεσμένοι/ες, ανεβείτε στο ποδήλατό σας για τουλάχιστον 10 λεπτά. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες με τη σειρά τους σας βοηθούν να αισθάνεστε καλύτερα ενώ μειώνετε τα επίπεδα άγχους.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η άσκηση την καρδιαγγειακή υγεία

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Η άσκηση ως μέσο πρόληψης & διαχείρισης του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σοβαρή είναι η νόσηση με τον ιό Coxsackie;

Κοξάκι: Ενώ οι λοιμώξεις από τον ιό Coxsackie είναι συχνά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν την καρδιά.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.