ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αρτηριακή πίεση: Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη.

Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 7 Δεκεμβρίου στο JAMA Network Open.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης

Ο Haoqi Zhou, Ph.D., από το Peking Union Medical College και την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών στο Πεκίνο, και οι συνεργάτες του καθιέρωσαν μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεϊατρικής και εξέτασαν το ρόλο της στον έλεγχο της ΑΠ για ασθενείς με υπέρταση σε τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή σε ομάδες που πραγματοποιήθηκε σε 66 κοινοτικά κέντρα υγείας στην Κίνα. Συνολικά 4.118 ασθενείς συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση: 2.985 και 1.133 στην ομάδα παρέμβασης και ελέγχου, αντίστοιχα.

Το ποσοστό ελέγχου της ΑΠ ήταν 22,8 και 22,5 τοις εκατό στις ομάδες παρέμβασης και ελέγχου, αντίστοιχα, κατά την έναρξη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό ελέγχου της ΑΠ ήταν σημαντικά υψηλότερο για την ομάδα παρέμβασης έναντι της ομάδας ελέγχου μετά από 12 μήνες από την παρέμβαση (47,4 έναντι 30,2 τοις εκατό, αναλογία πιθανοτήτων, 1,18). Η επίδραση της παρέμβασης ήταν −10,1 mm Hg και −1,8 mmHg στα επίπεδα συστολικής και διαστολικής ΑΠ, αντίστοιχα.

«Η μελέτη παρείχε κλινικές αποδείξεις ότι η τηλεϊατρική μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης ασθενών με υπέρταση στην κοινότητα και μπορεί να αποφέρει οφέλη για τη δημόσια υγεία σε διαφορετικούς πληθυσμούς», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η υπέρταση την καρδιά;

Αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισοτήτων στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Η ενσυνειδητότητα μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αύξηση της αρτηριακής πίεσης στη διάρκεια της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές πρέπει να περιορίσετε για υγιή καρδιά;

Υψηλή χοληστερόλη: Με τη σωστή διατροφή και τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την υψηλή χοληστερόλη και να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το φαγητό σας;

Τα κόκκινα κρεμμύδια παίρνουν το κοκκινωπό χρώμα τους από τις ανθοκυανίνες, μια ένωση που δίνει μια κόκκινη, μοβ ή μπλε απόχρωση στα βατόμουρα, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα και άλλα.

Το άγχος επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος

Στρες διαβήτης: Το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων της ζωής, της ασθένειας και της έλλειψης ύπνου, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.