Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αναπνευστικές αλλεργίες: Τι παίζει σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση φλεγμονής;

Αναπνευστικές αλλεργίες: Τι παίζει σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση φλεγμονής;

Αναπνευστικές αλλεργίες: Στη Γαλλία, τουλάχιστον 17 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από αλλεργικές ασθένειες με τις πιο σοβαρές μορφές άσθματος να ευθύνονται για αρκετές εκατοντάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Η διαδικασία της φλεγμονής παίζει καθοριστικό ρόλο σε αλλεργικές παθήσεις του αναπνευστικού, όπως το άσθμα και η αλλεργική ρινίτιδα. Αν και το πνευμονικό επιθήλιο, το χαλί των κυττάρων που σχηματίζει την εσωτερική επιφάνεια των πνευμόνων, αναγνωρίζεται ως κύριος παράγοντας στη φλεγμονή του αναπνευστικού που προκαλεί αυτές τις ασθένειες, οι υποκείμενοι μηχανισμοί εξακολουθούν να είναι ελάχιστα κατανοητοί.

Μια ερευνητική ομάδα εντόπισε ένα από τα μόρια που ευθύνονται για την ενεργοποίηση αυτών των αλλεργικών αντιδράσεων, σε μια μελέτη με τη συνοδήγηση δύο επιστημόνων του CNRS και του Inserm που εργάζονται στο l’Institut de pharmacologie et de biologie structural (CNRS/Université Toulouse III-Paul Sabatier). Η μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Experimental Medicine.

Αυτό το μόριο από την οικογένεια αλαρμίνης, που ονομάζεται TL1A, απελευθερώνεται από τα επιθηλιακά κύτταρα του πνεύμονα λίγα λεπτά μετά την έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο τύπου μούχλας. Συνεργάζεται με μια άλλη αλαρμίνη, την ιντερλευκίνη-33, για να προειδοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό το διπλό σήμα συναγερμού διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, πυροδοτώντας έναν καταρράκτη αντιδράσεων που είναι υπεύθυνες για την αλλεργική φλεγμονή.

Οι αλαρμίνες, επομένως, αποτελούν κύριους θεραπευτικούς στόχους για τη θεραπεία αναπνευστικών αλλεργικών παθήσεων. Σε λίγα χρόνια, οι θεραπείες που βασίζονται σε αντισώματα που μπλοκάρουν την αλαρμίνη TL1A θα μπορούσαν να ωφελήσουν ασθενείς που πάσχουν από σοβαρό άσθμα ή άλλες αλλεργικές ασθένειες. Στη Γαλλία, τουλάχιστον 17 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από αλλεργικές ασθένειες με τις πιο σοβαρές μορφές άσθματος να ευθύνονται για αρκετές εκατοντάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλεργικός πονοκέφαλος: Τι είναι και πώς θα τον καταλάβεις

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες;

Τι περιέχει το μελάνι των τατουάζ- Χημική ανάλυση βρίσκει συστατικά που προκαλούν αλλεργίες

Αντιμετώπιση της εποχικής αλλεργίας από το Harvard Health Medical

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η υπερκαλιαιμία και πώς αντιμετωπίζεται

Υπερκαλιαιμά: Οι πιο κοινές αιτίες υπερκαλιαιμίας περιλαμβάνουν νεφρική νόσο, υπερβολική πρόσληψη καλίου και αφυδάτωση. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπάρκεια των επινεφριδίων, λοιμώξεις ή βλάβη των ιστών.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Close Icon