Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανοιξιάτικες Αλλεργίες: Έχουν ευρείες επιπτώσεις, λένε οι ειδικοί

Ανοιξιάτικες Αλλεργίες: Έχουν ευρείες επιπτώσεις, λένε οι ειδικοί

Ένας πιστοποιημένος αλλεργιολόγος μπορεί να εντοπίσει τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα σας και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα σχέδιο για να θέσετε τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο

Ανοιξιάτικες Αλλεργίες: Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες φέρνουν στο μυαλό σκέψεις για βουλωμένη μύτη και υγρά μάτια. Αλλά οι αλλεργίες επηρεάζουν στην πραγματικότητα πολλά διαφορετικά και αλληλένδετα συστήματα μέσα στο σώμα ενός ατόμου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI). «Τα αλλεργιογόνα της άνοιξης, όπως η γύρη, τα σπόρια μούχλας και άλλα αερομεταφερόμενα σωματίδια, όχι μόνο προκαλούν ρινικές αλλεργίες, αλλά μπορούν επίσης να έχουν βαθιά επίδραση σε μια ποικιλία αλλεργικών καταστάσεων, όπως το άσθμα και το έκζεμα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας ACAAI, Δρ. Gailen Marshall. «Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο όλες οι αλλεργικές αντιδράσεις αλληλοσυνδέονται είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής των ατόμων που επηρεάζονται», πρόσθεσε ο Μάρσαλ σε δελτίο τύπου του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας ACAAI.

Ρινικές αλλεργίες. Η εισπνεόμενη γύρη πυροδοτεί μια αλλεργική αντίδραση σε άτομα με αλλεργίες, προκαλώντας συμπτώματα όπως φτέρνισμα, κνησμό και ρινική συμφόρηση.

Εξάρσεις άσθματος. Η ίδια γύρη και άλλα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν μια πλήρη κρίση άσθματος, προκαλώντας συριγμό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή καθώς οι αεραγωγοί σφίγγονται.

Έκζεμα. Τα αλλεργιογόνα της άνοιξης μπορούν να συνδυαστούν με υψηλότερες θερμοκρασίες για να επηρεάσουν το δέρμα. Η γύρη και άλλα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα μπορούν να προκαλέσουν έξαρση του εκζέματος, μιας χρόνιας φλεγμονώδους πάθησης του δέρματος. Αλλεργίες στα μάτια. Τα κόκκινα, πρησμένα μάτια – αποτέλεσμα εποχικής αλλεργικής επιπεφυκίτιδας – εμφανίζονται χάρη στη γύρη των φυτών στον αέρα. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό, ερυθρότητα, κάψιμο, υγρά μάτια, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και πρησμένα βλέφαρα. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι αυτές οι διαφορετικές αλλεργικές καταστάσεις συχνά συμβαδίζουν. Για παράδειγμα, οι ρινικές αλλεργίες συχνά οδηγούν σε άσθμα, μια εξέλιξη που ονομάζεται «αλλεργική πορεία», λέει το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας ACAAI. Ομοίως, οι αλλεργίες των ματιών συχνά συνοδεύουν την καταρροή, το φτέρνισμα και τη ρινική συμφόρηση που σχετίζονται με ρινικές αλλεργίες.

Πώς μπορεί λοιπόν ένα άτομο να καταπολεμήσει αυτές τις ετήσιες αλλεργικές μάστιγες; Λάβετε τα σωστά ανακουφιστικά συμπτωμάτων. Τα αντιισταμινικά, τα ρινικά κορτικοστεροειδή και τα βρογχοδιασταλτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των ανοιξιάτικων αλλεργιών. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν στο έκζεμα και τα τεχνητά δάκρυα μπορούν να ξεπλύνουν τα αλλεργιογόνα των ματιών. Σημειώστε τα ετήσια συμπτώματά σας και αγοράστε τις κατάλληλες θεραπείες για να στοχεύσετε αυτά τα συμπτώματα Αποφύγετε τα αλλεργιογόνα. Η αναγνώριση των αλλεργιογόνων σας θα σας βοηθήσει να τα αποφύγετε. Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά για να αποφύγετε τη γύρη, κάντε ντους το βράδυ και πλύνετε τα ρούχα σας αφού είστε έξω. Επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο. Ένας πιστοποιημένος αλλεργιολόγος μπορεί να εντοπίσει τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα σας και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα σχέδιο για να θέσετε τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο. Μπορεί ακόμη και να προτείνουν ανοσοθεραπεία αλλεργιογόνων, η οποία μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμη ανακούφιση τροποποιώντας την απόκριση του ανοσοποιητικού σας συστήματος σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καταπολεμήσετε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες χωρίς φάρμακα;

Γιατί συμβαίνουν οι ανοιξιάτικες αλλεργίες και πώς να τις ανακουφίσετε;

Αλλεργίες άνοιξη: Ποια συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

Ποιες είναι οι ανοιξιάτικες παιδικές αλλεργίες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηχανική υποστήριξη: Η απόφαση για τερματισμό θα έπρεπε να διαρκεί περισσότερο

Μηχανική υποστήριξη: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στον κλινικό κόσμο σχετικά με το ποιοι ασθενείς πρόκειται να αναρρώσουν, σε ποιο βαθμό θα αναρρώσουν και πότε θα αναρρώσουν.

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Close Icon