ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αιτήματα της Ε.Σ.ΑμεΑ σχετικά με την ψηφιακή προσβασιμότητα

Αιτήματα της Ε.Σ.ΑμεΑ σχετικά με την ψηφιακή προσβασιμότητα

Για τα θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και σχετίζονται με τους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συζήτησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Σ.Α.μεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, στη συνάντηση που είχαν στις 22 Οκτωβρίου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Ταμίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. Κ. Γαργάλης και ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Λ. Χριστόπουλος.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί ζητήματα απλούστευσης διαδικασιών με στόχο την άρση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με ειδικές ανάγκες και οι γονείς – κηδεμόνες αυτών κατά τις συναλλαγές τους με το δημόσιο, όπως και στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα επεξεργαστεί την επικαιροποίηση του κώδικα διοικητικών διαδικασιών.

Συνοπτικά τα αιτήματα που έθεσε υπόψη του υπουργού η Ε.Σ.Α.μεΑ. αναλυτικά, είναι τα εξής:

  • • Ένταξη της διάστασης των ειδικών αναγκών στη «Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού για την ψηφιακή πολιτική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και στη στρατηγική για την απλούστευση των διαδικασιών.
  • • Καθιέρωση μετρήσιμων στόχων και ποσοτικών – ποιοτικών δεικτών σχετικών με την εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία από τις Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • • Διασφάλιση της προσβασιμότητας των ιστότοπων και ηλεκτρονικών εφαρμογών/υπηρεσιών του δημόσιου, του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • • Άμεση εφαρμογή των διατάξεων του ν.4591/2019 για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα.
  • • Διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης των πολιτών και εργαζόμενων με ειδικές ανάγκες στις κτιριακές εγκαταστάσεις και ηλεκτρονικές εφαρμογές/υπηρεσίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων του.
  • • Ένταξη της διάστασης της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας στα άτομα με ειδικέςανάγκες σε όλους τους διαγωνισμούς έργων και προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο σας φορέων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η Οδηγία 2014/24/ΕΕ σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες και την κατάργηση της οδηγίας 2004/18/ΕΚ.
  • • Εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης του προσωπικού του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του σε θέματα φυσικής προσβασιμότητας και προσβασιμότητας δικτυακών τόπων και εφαρμογών για φορητές συσκευές σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι έγινε με τα προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιθυμούν την κάλυψη γηροκομείων και νοσοκομείων

ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τη σύστασή τους για καθολική κάλυψη για οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία, εκτός εάν αυτά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα μετάδοσης του COVID-19.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση φακών επαφής;

Όραση: Αν και η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων φακών επαφής είναι γενικά ασφαλής, μπορεί να συσχετιστεί με μεγαλύτερο κίνδυνο σπάνιας μόλυνσης των ματιών, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Δημιουργήστε τηγανητό ρύζι σε 10 λεπτά!

Ασιατική συνταγή: Αν ψάχνετε να βρείτε μία θρεπτική και συνάμα εύκολη συνταγή, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο και γρήγορο τηγανητό ρύζι.

Πώς τα μπάνια σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα αυξάνουν σημαντικά την ευαισθησία στην ινσουλίνη

Κάποιες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου βελτιώθηκαν σε κολυμβητές που έχουν προσαρμοστεί στο κρύο, ενώ άλλες έχουν βρει ότι ασκείται υπερβολική πίεση στην καρδιά.